Tineke wil Madonna vervangen op het Song­festival

 

En dat voor de helft van de prijs. Want 1 miljoen is natuurlijk wel weer een beetje téveel van het goede…

 

Mensen, mensen, hoe nu verder na dit weekend?

 

Allereerst: Grumpy Cat is overleden. En dat is hartstikke sneu, maar hij moet natuurlijk wel worden vervangen! En daar zie ik als Nederlander dus vette kansen! Ik bedoel: 80 miljoen voor een paar chagrijnige fotootjes, dat kunnen wij heel goed gebruiken. Ik stel dus voor dat wij Johan Derksen daarvoor inzetten, en dan hebben we dat geld voor het volgende songfestival ook zo bij elkaar.

 

 

 

 

Want,wat was hij goed, hè, die Duncan? Ik kende die hele man niet, maar ik zat plaatsvervangend trots te wezen alsof het mijn eigen kind was.

 

Maar ja… hoe nu verder? We moeten wel meteen even spijkers met koppen gaan slaan nu! De dingen even goed aanpakken om Israël volgend jaar te kunnen overtroeven.

 

Dus: wie gaat volgend jaar het geheel aan elkaar praten? Of beter gezegd wie gaan! Eén presentator, dat kan al niet meer, zag ik, want daarmee geef je niet duidelijk genoeg weer wat je als land allemaal in huis hebt.

 

Nou… de Van Rossems dan maar? En dan in Amsterdam?
Of wordt dat raar, een vegetarisch songfestival?

 

Maar ja… in Den Haag hebben ze juist weer te veel beestjes en in Utrecht sturen ze je soms de verkeerde kant op.

 

Hmmm, daar moeten we dus nog eens héél goed over nadenken, mensen. Want dat is allemaal erg onhandig voor de toeristen die ons volgend jaar gaan overspoelen om erbij te kunnen zijn.

 

O, en dan nog wat: wie gaat Madonna vervangen?

 

Nou… dat klinkt misschien gek, maar ik stel voor dat ík dat doe.
Ik weet niet of ik zo vals kan zingen als zij, maar ik heb nog een heel jaar om daarop te oefenen.

 

En ik zal Nederland matsen: ik doe het voor de helft van wat zij ervoor vroeg. Een miljoen vind ik écht niet nodig. Voor vijf ton doe ik het dus ook, en ik doe (indien gewenst) nog twéé ooglapjes voor ook! Het moet me lukken om stekeblind zo’n trap af te sukkelen met de bloedgang die zij hanteerde, en ik heb bovendien nog twaalf maanden om er voor te trainen. Mijn lijf wordt, net als het hare, ook al wat ouder, maar in dát tempo een trap afdalen, dat red ik volgend jaar vast nog wel.

 

 

 

 

 

Ik denk zelfs dat ik dat samen met Johan Derksen en de Van Rossems tot een fantastische act zou kunnen maken! Leggen we Doutzen Kroes op de grond, met de vlag van Friesland op d’r rug, en daar stappen wij dan soepeltjes overheen. 

 

Jongens, dat wordt wereldnieuws!

 

Door: Tineke

Tineke is schrijfster van de boeken “Toch?” en “Stof Genoeg” en ze blogt ook zo nu en dan. Ze woont op het platteland met één (leuke) man, twee (lieve) kinderen, drie (onbespeelde) muziekinstrumenten, vier (wisselende) mantelzorgprojecten, een (bijna) vijfde boek, haar zesde (luie) kat, en (dus) ongeveer zeven muizen.

Afbeelding van Tineke