Gaat je man vreemd? zo zie je dat!

 

 

Tineke: Wanneer mijn vriendin me inwijdt in het hoe en waarom van vreemdgaande mannen, krijg ik ineens de schrik. Hé, dat doet mijn man ook?!

 

Wanneer je man vreemdgaat, dan weet je dat als vrouw allang, zeggen ze.
‘Maar hoe dan?’ vraag ik mijn vriendin. Ik wil het nu écht weten, nu zij ook aan de beurt is en ik het wéér niet doorhad.
‘Nou, hij is heel vaak afwezig’, zegt ze. ‘Zowel geestelijk als lichamelijk.’
En daarna loopt ze verder leeg.

 

‘Hij zit maar op die telefoon, of achter zijn laptop. Hij komt later thuis, ruikt anders en hij moet steeds vaker “even” ergens heen. Eerst een uurtje, dan een middagje en later hele dagen.

 

En hij gaat steeds onaardiger tegen doen tegen jou! Omdat het voor hem makkelijker is om een vrouw te besodemieteren die niet leuk is, gaat hij jou steeds “niet leuker” maken voor zichzelf. Jíj moet zijn excuus worden om vreemd te gaan’, legt ze uit. ‘Terwijl hij dat natuurlijk allang doet!

 

Bovendien ga je steeds meer rare dingen vinden in je huis. Dingen waarvan je denkt: waar komen die nou ineens vandaan? Vreemde bonnetjes, bijvoorbeeld. Of toegangskaartjes voor iets waar jij nooit met hem geweest bent. Dingen die hij nu ineens contant betaalt, terwijl hij altijd pinde! En je vindt ineens snoepjes. Snoepjes die hij altijd vies vond (vooral wanneer jij ze at). En sokken die jij nooit voor hem gekocht hebt.’

 

En dan schrik ik!
Sokken? Ik vond gisteren ook weer sokken waarvan ik dacht: waar komen die nou ineens vandaan? En meestal leg ik die dan bij mijn dochter neer, omdat ik denk dat ze van haar vriend zijn. Maar zij legt ze dan weer bij haar vader, omdat ze denkt: Huh? Waar komen díe nou ineens vandaan?

 

 

Nu ik dit weet, is het natuurlijk nog dommer als straks blijkt

 
En het was niet de eerste keer. Ook dat nog! Maar toen ik hem er vorige keer naar vroeg, gaf hij best goede uitleg. Hij had ze gekregen bij die nieuwe sportschoenen, zei hij. Hij kreeg daar van die aardige verkoper (gratis) een paar sokken bij.
En ja… bij het woord gratis ben ik alweer om.

 

Maar nu twijfel ik dus toch even. Want nu ik dit weet, is het natuurlijk nóg dommer als straks blijkt dat ik naïef geweest ben. Paniek dus!

 

Maar… ach, nééé… besluit ik dan. Als hij sokken gaat kopen met zijn minnares, dan doet hij iets verkeerd! En dan is hij er ook niet echt op vooruitgegaan, want hier doe ik dat meestal voor hem!
En lekker spannend ook… sokken kopen. Hahaha! Ik zou zelf met een minnaar héle andere dingen doen. Wat een sukkel!

 

Ja, die ex van mijn vriendin dan, hè!
Dat jullie nu niet denken dat ik mijn man zwart maak, om lekker zelf te uhhhh….

 

Bij veel van wat ze dagelijks tegenkomt filosofeert én associeert Tineke (schrijfster/moeder/fotograaf/toneelregisseur/echtgenote) erop los.

Fotografie portret: Esmee Franken, Visagie Linda van Ieperen, Haarstylist Mandy Huijs

witte-balk-met-bol-tineke