Sommige mensen…

…ik noem geen namen. Maar sommige mensen weten er echt een gezellige boel van te maken. Not. Dit bijvoorbeeld weer.      

 

‘Je hebt niet veel aan zo’n boom, want de bloei duurt maar even en vervolgens zit je weken met de rotzooi’. Die opmerking werd een keer bij ons de tuin in geslingerd, toen ik met iemand die toevallig voorbij liep over onze bomen en struiken stond te praten. Gezellige mensen heb je toch. Die weten er echt een feestje van te maken, van het leven.

 

Nou ja, inderdaad, die wilde pruimenboom bloeit niet lang. Maar wel als eerste en het ruikt heel zalig zoetig en het zijn van die schattige kleine rose bloesempjes. Toevallig hou ik daarom juist heel veel van hem. Ze moeten niet lelijk doen over die boom. Mijn boom ja. Dat het de moeite niet is en meer rotzooi geeft dan vreugde? Ben je nou helemaal belatafeld?

 

Ik ben al gelukkig sinds afgelopen woensdag, toen ie ineens besloot dat het voorjaar was begonnen. Daar gaat híj namelijk over bij ons in de tuin. Samen met de merels. En al gaat iedereen staan roepen dat ze herrie en rommel maken die lentebodes, ik word er intens gelukkig van. Laat het eindeloze heerlijke genietseizoen maar beginnen. Acht dat maart dan z’n staart roert, nemen we gewoon op de koop toe.

 

Ik wens je een hele fijne lente. Oh nee. Dat is pas woensdag. Nou, dan ben ik dus lekker de eerste dit jaar. Zo meteen weer even naar buiten om te snuffelen. En om naar het getsjilp en gekwetter te luisteren.

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmee Franken. Visagie: Linda van Ieperen. Haarstylist: Mandy Huijs.