Tineke is met haar baas getrouwd

 

Maar toch vindt ze flirten op het werk echt niet kunnen. Dit is waarom…

 

Hè, je mag ook niks meer, tegenwoordig. Niet dat ik nou zo’n behoefte heb om te gaan zitten knipogen naar Franska en Danique, maar toch… ik heb hier best wel een tijdje lol in gehad.
Maar het mag dus niet meer! Flirten op de werkvloer kan echt niet, las ik vanmorgen.

 

Ik ben nog uit de tijd dat alles nog mocht. Topless zonnen, roken in een restaurant, twee mannen hand-in-hand op straat; mijn generatie had er allemaal niet zo’n moeite mee. En dus ook niet met flirten op het werk.

 

Ik moet er ook niet aan denken hoe groot de achterstand in salarisopbouw nu zou zijn geweest als wij dat toen niet hadden gedaan. We lopen nu al zo’n end achter, bij hetzelfde werk met dezelfde kwaliteiten, laat staan als we toen onze charmes niet hadden ingezet.

 

Maar inderdaad: je moet wel opletten met wie je het doet. ‘Het geeft fleur aan je leven’, zegt iemand in dit filmpje.

 

 

 

Nou, die heeft vast ooit geflirt met Fleur!

 

En wat die andere meneer zegt, is ook waar: in de uitvaartwereld wordt flirten wat lastig.

 

Bovendien maken sommige mensen er gewoon een potje van. Bij K3 blijven ze aan de gang! En daar gaat het veel verder dan flirten. Ik las zelfs dat zedat met elkaar bespreken.

 

En dat hoeft van mij dan ook weer niet.

 

Of zouden de Belgen een andere definitie van flirten hebben? Ik las namelijk ook dat koning Albert nu toch DNA heeft afgestaan. En ook dát gehannes is waarschijnlijk begonnen met een knipoog. Je moet dus wel je koppie erbij houden, als je een kopietje gaat maken, hè!
Vrouwen hebben er trouwens meer moeite mee dan mannen, zo bleek uit onderzoek. Maar dat is, denk ik, jaloezie.

 

Wij hadden vroeger op het werk een dame – ik noem haar nu Taylor – en die kon lopen zoals niemand kon lopen. Ze nam geen stappen, nee ze schreed! Tergend langzaam verplaatste ze zich van A naar B door het kantoor, waarbij haar heupen zich dusdanig bewogen dat alle mannen omkeken. En niet 1x! Nee, alle 47x per dag dat Taylor koffie ging halen, paperclips zocht, moest plassen of voor iets anders langs schreed, legden alle mannen het werk neer (klanten of geen klanten) en draaiden ze met hun stoelen mee in de richting van Taylors wandeltocht. En daar konden de andere vrouwen slecht mee omgaan.

 

Ze was namelijk ook nog eens bloedmooi en hartstikke aardig, die Taylor! Ze had een lach van oor tot oor die wij allemaal voor de spiegel probeerden na te doen, maar bij ons leek het nergens op. En dat loopje lukte ons ook niet, dus uiteindelijk gaven we het maar op. Wij hielden het maar gewoon bij de knipoog en het flauwe lachje, tijdens het flirten.

 

Toch kan dat genoeg zijn!

 

Ik ben namelijk met mijn baas getrouwd, en behoor nu dus tot de vrouwen die vinden dat flirten op het werk écht niet kan. Je moet dus inderdaad, héél goed, weten met wie je het doet! Want als mijn man zo’n testje als koning Albert zou moeten ondergaan, dan wordt knipogen daarna erg lastig, denk ik. Met twee dichtgeslagen ogen wordt het toch een ander verhaal.

 

Door: Tineke

Tineke is schrijfster van de boeken “Toch?” en “Stof Genoeg” en ze blogt ook zo nu en dan. Ze woont op het platteland met één (leuke) man, twee (lieve) kinderen, drie (onbespeelde) muziekinstrumenten, vier (wisselende) mantelzorgprojecten, een (bijna) vijfde boek, haar zesde (luie) kat, en (dus) ongeveer zeven muizen.

Afbeelding van Tineke