Tineke checkt de horoscopen

 

Ik verveel me dood zo nu en dan. Heb jij dat ook nu?

 

Ik verveel me dood zo nu en dan. Heb jij dat ook? Vandaag had ik ook weer zo’n momentje van ‘nu weet ik het wel met dat virus’. Maar ja… we moeten toch nog even geduld hebben met z’n allen. Gek genoeg dacht ik dat ik nu eindelijk mijn huis eens zou kunnen gaan opruimen, maar om de een of andere reden kom ik soms hele ochtenden tot niets. 

 

En dat had ik niet van mezelf verwacht.

 

Raar genoeg houdt stress je dus ook aan het werk. Doet al die adrenaline die dan door je lijf giert zo goed zijn werk dat je veel langer kunt blijven doorgaan dan je dacht. En nu al dat gejakker even stil ligt, merk ik pas hoe moe ik ben. Zoiets. 

 

Zó moe dat ik zelfs de horoscopen van de afgelopen tijd even ben gaan lezen. Iets waar ik normaal echt geen tijd voor maak, maar wat me nu ineens heel boeiend leek onder het genot van (nog maar) een kopje koffie.

 

En wat las ik?

 

‘Plan je agenda eens wat minder vol. Je bent toe aan ontspannende bezigheden. Geniet van alles wat je hebt bereikt.’

 

Hmmm… Ik ben wel toe aan wat rust, ja. Maar daar hoeft een mens dat niet in de vitale-beroepen-groep valt in deze coronatijd weinig voor te doen, toch? Ik ben zelfs gebeld door de tandarts dat mijn afspraak niet doorgaat, en dat was de laatste afspraak die nog openstond in mijn agenda. Het gaat dus allemaal vanzelf nu, dat minder plannen. 

 

‘Bouw energie op om iets wat nieuw is in uw leven te kunnen verwerken’, lees ik dan in een andere horoscoop. Nou, dat zat ik dus net te doen! 

 

‘Iets kleins kan een reeks zaken in gang zetten’, lees ik vervolgens in weer een andere horoscoop. En inderdaad: hoe groot zijn die virusdeeltjes nou helemaal? Dus dat was ook heel goed voorspeld.

 

‘Een collega kan op uw zenuwen werken en dat is waarschijnlijk wederzijds’, las ik daarna op een wat oudere datum. Maar dat is me dan ontgaan. Niks van gemerkt. 

 

En: ‘Een bouwproject dat werd uitgesteld, kan worden opgepakt. Het is tevens een geschikte dag om op huizenjacht te gaan.’ 

 

Maar dat zal mijn dochter niet leuk vinden, denk ik. Die heeft hier net het tuinhuis betrokken, en zij zal niet blij zijn als wij dan nu gaan verhuizen. En of de kopers van ons huis dan háár en haar partner erbij willen, durf ik ook te betwijfelen. Nee, deze slaat de plank volledig mis!

 

En dan: ‘Er zit liefde in de lucht. Breng uw affectie onder woorden of bedelf een begeerd iemand onder bloemen. Dat kan voor een onvergetelijke ervaring zorgen.’ 

 

Maar ik weet niet of mijn man dat nu kan waarderen. Hij is sowieso niet echt gek op bloemen, en hij heeft het nu ook nog eens heel erg druk. Als ik hem nu bedelf onder bloemen, heb ik waarschijnlijk ruzie. Wel onvergetelijk, vast en zeker, maar nee… ook deze sla ik maar even over, en ik blader verder.

 

‘Jij gaat je vandaag geen moment vervelen,’ lees ik dan, ‘daar wordt het te druk en te boeiend voor.’ 

 

Uhhhhh… En voor verdere uitleg verwijs ik naar de eerste zin van dit stuk.  

 

‘Om leuk voor de dag te komen, hoef ik trouwens geen bakken met geld uit te geven’, zo wordt me door een vrolijk opgeleukte horoscoop dan nog gemeld. Ik ben creatief genoeg om iets hips te doen met mijn bestaande garderobe. 

 

En daarvoor verwijs ik dan weer graag naar een vorige column.

 

Maar dan komt de schok!

 

Als klap op de vuurpijl lees ik ergens: ‘Al je kennissen en vrienden worden verliefd, krijgen een baby, kopen een huis, noem het maar op. En jij wordt heus niet overgeslagen.’

 

Maar, wacht even!!?? 

 

Ik wil echt graag geloven dat horoscopen kunnen kloppen, hoor. Maar mag ik hier even afhaken? Een baby??? Waar is hier de nooduitgang? 

 

Oké, oké,… ik ga wel opruimen en schoonmaken!

 

Door: Tineke

Tineke is schrijfster van de boeken “Toch?” en “Stof Genoeg” en ze blogt ook zo nu en dan. Ze woont op het platteland met één (leuke) man, twee (lieve) kinderen, drie (onbespeelde) muziekinstrumenten, vier (wisselende) mantelzorgprojecten, een (bijna) vijfde boek, haar zesde (luie) kat, en (dus) ongeveer zeven muizen.

Afbeelding van Tineke