Og3ne maakt een cover van Queen en krijgt bijzondere goedkeuring

 

Bijna elk jaar staat ie weer op nummer één van de Top 2000: Bohemian Rhapsody van Queen. Volledig terecht, als je het mij vraagt.

 

Want het is een prachtig nummer, nietwaar? En dat blijft het ook. Een van de weinige nummers die ik keer op keer kan luisteren zonder ‘t zat te worden. En een bijzonder moeilijk nummer, kan ik me zo voorstellen. Nou ben ik zelf niet echt muzikaal onderlegd. Ik hou van muziek en van zingen, maar ik kan het precies voor geen meter. Laat dat maar aan anderen over dus.

 

Het lastige met een cover is altijd dat het mensen in het verkeerde keelgat kan schieten. Zeker met dit soort nummers, die toch een soort heilige status hebben verworven. Dat is alleen voor de echt talentvolle mensen dus, zo’n nummer als Bohemian Rhapsody. Og3ne waagde zich eraan en hóé! Wauw, wat een stemmen hebben deze drie Nederlandse zussen. Ik luister eigenlijk nooit naar hun muziek, maar sinds dit nummer hebben ze een fan erbij.

 

Niet dat ze zich druk maken om een fan als ik, hoor. Zeker niet nu de band Queen zelf hun goedkeuring heeft gegeven. De band deelde Og3nes YouTube-video via hun Instagram stories en ja, dat is toch precies de goedkeuring die je wil hebben bij zo’n cover? Helemaal terecht ook, wat mij betreft. Luister zelf maar even naar deze versie van Bohemian Rhapsody. Een cover in zelf-isolatie.

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer