Tijd voor Sinterklaas-balletjes
 

Geen donderdag zonder bal op Franska.nl. En omdat het bijna 5 december is, heb ik drie lekkere Sintballetjes op het menu staan.

 

In een handomdraai natuurlijk, hè? Want we hebben al genoeg aan onze hoofd deze tijd. Toch? Alle drie naast elkaar ziet het er leuk kleurig uit op tafel. En qua smaak ook nog voor elk wat wils. Veel plezier met het maken – en vooral met het opeten!

 

1. Eentje die ik zelf geen enkel jaar oversla. Supermakkelijk ook. M’n moeder maakte ze ook al. Je draait balletjes van de allerlekkerste marsepein die je kunt vinden en die rol je even door de lekkerste cacao. Mjam. Klaar is ‘ie. Vroeger noemden wij ze marsepein-aardappeltjes. Geen idee waarom. 

 

2. Leuk en gezond (en dat laatste heb je niet vaak met Sinterklaas). Met een balletjessteker balletjes draaien uit een winterpeen. Vrolijk gezicht tijdens pakjesavond. Zelfs Amerigo zou er van gaan hinniken. 
 

3. Neem een heerlijke kruidenkaas (kun je zelf maken of kant-en-klaar kopen). Draai er balletjes van en rol die door gesnipperde bieslook of fijngehakte platte peterselie.

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska