Theo Maassen is de nieuwe presentator van Zomergasten

 

Theo Maassen

 

 

Zou ik het nu makkelijker vinden om Zomergasten te volgen?

 

 

 

Ieder jaar weer probeer ik het opnieuw als Zomergasten op televisie is, maar vaak ga ik helemaal de mist in. Ik vind de gesprekken soms veel te ingewikkeld. Dat zal wel aan mij liggen hoor, maar een hele avond een moeilijk gesprek over traumaverwerking, ingewikkelde literatuur of wetenschapsfilosofie is voor mij soms te hoog gegrepen. Terwijl deze onderwerpen juist wel interessant kunnen zijn als er niet al te ingewikkeld over wordt gedaan en daar gaat het in Zomergasten wat mij betreft soms nogal mis.

 

Er zijn heus wel avonden geweest dat ik aan de buis geplakt zat. Juist toen Linda de Mol, Eberhard van der Laan en Hans Klok de hoofdgast van de avond waren. Misschien herinner je je nog de tranen van de Amsterdamse burgemeester, of hoe heerlijk Hans kon vertellen over zijn vak. Man, man, man, wat een geweldige televisie. Dat had natuurlijk ook te maken met de chemie tussen gast en presentator. Want als de presentator de ruimte of een beetje sturing aan de gast geeft als het gesprek niet meer te volgen is, ontstaan er juist de mooiste gesprekken.

 

 

Ik vond het daarom wel heel jammer dat Jeanine Abbring afscheid nam van het programma, maar er is voor het komende seizoen echt een prima opvolger gevonden. Geweldig dat Theo Maassen is gekozen als nieuwe presentator. En geloof mij maar: Theo weet hoe je een mooi gesprek kan voeren. Er zijn er al talloze te horen in zijn eigen podcast-serie Ervaring voor Beginners waarin hij op een verfrissende manier met bekende mensen praat over wat zij hebben geleerd in hun carrière en hoe ze zijn gekomen waar ze zijn.

 

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Comedytrain in Toomler (@comedytrain.in.toomler)

 

 

 

Luister maar eens naar Theo’s superleuke gesprekken met Maria Goos en Loes Luca, Eva Jinek of de grande dame van de interviews Sonja Barend herself. Dat belooft wat voor de komende serie, ik heb er nu al zin in.

 

Beeld Instagram: @omroepvpro

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit