The Queen en het coronavirus

 

93 jaar is ze en zit behoorlijk in de risicogroep van patiënten die het hardst geraakt worden, mocht ze het virus oplopen en ziek worden. 

 

Maar koningin Elizabeth heeft zo haar eigen methode om niet ziek te worden. Niks ingewikkelds hoor. The Queen houdt gewoon haar handschoenen aan. Doet ze altijd. 

 

Je kunt haar uittekenen met haar handschoenen. De koningin weet hoe het heurt en gaat nooit zonder die dingen de deur uit. Wist je dat ze ieder jaar zo’n 45.000 handen schudt?  Daar zou ik best wel een beetje smetvrezering van worden als ik koningin was. En al helemaal nu het coronavirus werkelijk overal op de loer ligt. 

 

Vandaar dus die prachtige handgemaakte handschoenen. Deze worden als sinds 1947 speciaal voor de koningin gemaakt door Cornelia James Ltd, een familiebedrijf uit Lewes.

 

‘De koningin houdt van klassieke handschoenen en draagt alleen zwarte en witte. Ze zijn meestal heel praktisch. Van katoen en nylon, wasbaar, heel eenvoudig en op polslengte. We maken zo’n twaalf paar per jaar voor haar en ze is er zuinig op’ aldus haar handschoenmaker Genevieve Lawson.

 

Je ziet Elizabeth zelden ergens met blote handen verschijnen. En van de week bij het uitdelen van lintjes en ridderschappen in Buckingham Palace deed ze haar handschoenen dan ook niet uit. Hoogst opmerkelijk, maar geef haar eens ongelijk. Ik vind het een wereldvondst. Misschien is het wel de beste tip om het coronavirus te omzeilen. 

 

 

 

 

Bron: Beaumonde.nl

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit