Te leuk initiatief: Praat Nederlands Met Me

 

Eén van de (weinige) pluspunten van corona is dat er overal zulke leuke initiatieven opduiken.

 

 

Of dat nou vanuit de horeca is, vanuit de winkels, vanuit welke ondernemer dan ook — ik vind het echt mooi om te zien dat in dit soort tijden mensen niet opgeven. Dat sommigen juist gemotiveerd raken om goed te doen, om anderen te helpen en te steunen. Zo hoorde ik over dit initiatief, Praat Nederlands Met Me, en ik vind het toch zó leuk.

 

De coronapandemie heeft tot gevolg dat mensen die in Nederland wonen maar de taal nog niet beheersen hun Nederlandse lessen niet meer kunnen volgen. Nou ja, online kan dat natuurlijk wel, maar dat werkt toch minder goed én minder motiverend. Je leert de taal toch sneller door hem daadwerkelijk te spreken. En daarvoor moet je dus in een klas zitten óf veel in contact komen met Nederlandssprekende mensen en tsja, dat zit er nu niet in.

 

En daarom is dit initiatief opgezet. Als je je hebt aangemeld krijg je een buddy toegewezen, met wie je kan oefenen. De tijden zijn flexibel, je kunt aangeven wanneer het je uitkomt, en als je even een week niet kan is dat ook geen probleem. Heel vrijblijvend dus, en je helpt er een ander enorm mee. Je leert iemand de taal beter te begrijpen, en het is ook een stukje sociaal contact natuurlijk.

 

Op dit moment heeft de organisatie te weinig vrijwilligers en te veel mensen die willen oefenen. Meld jij je aan? Mijn inschrijving is in ieder geval al binnen.

 

PS. De meetings met je buddy zijn niet real life, maar via Zoom, WhatsApp, Facetime, Skype of een ander medium en duren 30 minuten per keer.

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer