Te koop: het mooiste huis van Amsterdam

 

Nicoline Beerkens zag ik een tijd geleden in een krant staan met haar huis en ik ging meteen met gierende banden naar haar Instagramaccount.

 

 

 

Want deze vrouw vangt exact, maar dan ook exact wat ik wil in een huis. Warm omarmt klassiek, kleur danst met neutrale tinten, er is ruimte voor gekkigheid en vrolijkheid, maar de boventoon is klasse, elegantie en rust. En wat deelde ze vandaag met haar volgers? Haar huis staat te koop. Voor het geval je geen intentie had om naar Amsterdam-Zuid te verhuizen, of misschien laat je budget het niet niet helemaal toe (beide oorzaken verenigd kan ook: geen bulkend budget en dus geen Amsterdam-Zuid-drift), dan is het toch heerlijk gluren naar al het moois, én je doet er sowieso leuke interieurtips mee op. En wat Nicoline betreft: volg die vrouw. Ze gaat met haar posse naar Portugal, dus daar komt minstens meer moois aan.

 

1. Ruim op
Alles bij Nicoline is (heus niet altijd, ze is ook een mens) opgeruimd en er staat vooral niet te veel in haar huis. Iets waar ik elke dag voor op bijles moet.

 

2. Kies voor ronde deuren
Iedereen heeft zo’n beetje stalen deuren (en een visgraatvloer for that matter), wat natuurlijk begrijpelijk want dat is mooi, maar net even next level vind ik dan een ronde poortachtige deur en nóg leuker als het staal dan in een andere kleur is geverfd dan zwart, zoals legergroen, koper of heel donkerbruin. Die van Nicoline zijn van huis en ik vind ze beeldschoon.

 

3. Kies voor knalbehang
Behang als een Gobelin, oftewel een wandkleed. Het mag van structuur ook best aanwezig zijn, misschien zelfs zacht aanvoelen of een beetje uitsteken. Belangrijk dat je niet de hele kamer, maar een muur met zo’n aandachttrekker bekleedt.

 

4. Benut dat kleine hoekje
Zoals Nicoline deed in de kinderkamer van haar dochter. Ze bouwde het letterlijk vol met een bankje. Aan beide muren een uitgesproken, maar geen aandachttrekkend roze behang en een uniek, knus hoekje was klaar.

 

5. Natuurlijke materialen raken nooit uit de mode
Hout, marmer; het kan altijd en het blijft altijd mooi.

 

Benieuwd wanneer dit huis verkocht is. Waarschijnlijk op het moment dat je dit leest al.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Nicoline Beerkens (@nicolinebeerkens)

 

Beeld: Instagram @nicolinebeerkens

 

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach