Sylvie Meis onthult geheim achter perfecte Insta-kiekjes

 

Wat nou perfecte foto, Sil?? Je wilt niet weten hoe ik eruitzag door jouw goede tip.

 

En bedankt weer Sil! Kijk, wij hadden hier thuis al heel lang discussie over dat ding, want is het nou een bladblázer of een bladzuiger? Wij gebruiken hem hier namelijk ook voor verschillende dingen. Net als jij! Weliswaar niet op de manier waarop jij hem gebruikt, maar toch… 

 

Mijn man en ik gebruiken onze bladzazer – zo noemen we hem om verdere discussies te voorkomen – om de tuin op te ruimen. 

 

Bladzazer is dus een samenvoeging van bladblazer en bladzuiger, hè. Misschien ten overvloede deze uitleg, maar ik kan jou nooit zo goed inschatten. Je lijkt me woest-intelligent als ik zie wat voor bedrijf je runt, met jezelf in de hoofdrol, maar soms, heel soms… nou ja, soms denk ik dat ik zoiets als het gebruik van een bladzazer dan weer aan je uit moet leggen.  

 

Maar goed, laat ik eerst even uitleggen waar wijzelf de zazer dus voor gebruiken. 

 

Ik gebruik hem zelf als blazer, net als jij. Alleen gebruik ik hem in de tuin, omdat ik voor binnen een veel kleinere uitvoering van de föhn heb. Da’s veel handiger! En je kunt voor jouw doelen trouwens ook gewoon een tafelventilator gebruiken. Een goede tip tussendoor van mijn kant! Die werkt net zo handig bij een shoot, en dan heb je die ook vast in huis voor als de opvliegers beginnen. Die zul je bij jou door de make-up dan niet zien, maar ik verzeker je: je voelt ze wel! 

 

Ja, ik noem het allemaal maar even, want wellicht voorkom ik hiermee zo’n toestand als ikzelf gisteren meemaakte naar aanleiding van jouw tip. 

 

Kijk, zoals ik al zei, gebruik ik de zazer dus om te blazen. Ik blaas er de bladeren die in onze tuin liggen in de herfst mee de borders in. En waarom wil ik dat? Nou, voor de egeltjes. Ik heb hier en daar wat hopen met takken liggen, en daarmee blaas ik die bladeren (die uit de bomen vallen… ik zeg het er maar even bij) dan op, in, en tussen die hopen. Reuze handig! Zo blijven die paar betonnen tegels die hier nog liggen een beetje schoon en ik heb tegelijkertijd overal schitterende egeltjeswallen. Egeltjes overwinteren namelijk in die hopen, en ik ben dan altijd heel erg trots op mezelf. Ik vind mezelf dan erg milieubewust. 

 

Maar mijn man ziet dat weer anders. Die vindt namelijk dat je de bladeren dan zou moeten opvegen, harken en/of scheppen. Zo bouw je ook een veilig fort voor egels, maar dan gebruik je tenminste geen stroom. En als je dan tóch die stekker in het stopcontact steekt, gebruik dat ding dan ook waarvoor hij bedoeld is, namelijk het opzuigen van bladeren! Hij blijft het zeggen als hij mij weer met dat ding in de weer ziet. 

 

Maar goed… waar ik het eigenlijk over wilde hebben is dus gisteren, en ik moet een beetje gaan opschieten. 

 

Gisteren las ik waar jij je bladblazer voor gebruikt en ik zat hier aan de koffie met een buurvrouw die altijd in is voor álles. 

 

Dus dat gingen wij ook proberen! Het perfecte plaatje schieten met de bladblazer. 

 

Ik de tuin in, buuf met de zazer in de aanslag, en ik lippen getuit, wangen ingetrokken en mobiel in de lucht. 

 

Klaar? Klaar! 

 

Maar laat mijn man nou nét de dag ervoor de zazer hebben gebuikt als zuiger, en hem niet hebben geleegd… 

 

Dus wat nou perfecte foto, Sil?? Je wilt niet weten hoe ik eruitzag door jouw goede tip. 

 

En ik heb mijn buurvrouw nog nooit zo hard horen lachen. Bedankt dus!

 

Door: Tineke

Tineke is schrijfster van de boeken “Toch?” en “Stof Genoeg” en ze blogt ook zo nu en dan. Ze woont op het platteland met één (leuke) man, twee (lieve) kinderen, drie (onbespeelde) muziekinstrumenten, vier (wisselende) mantelzorgprojecten, een (bijna) vijfde boek, haar zesde (luie) kat, en (dus) ongeveer zeven muizen.

Afbeelding van Tineke