Hoe is het nu met: Anne-Marie David?

 

Anne-Marie David is een van de weinige zangeressen die met succes namens verschillende landen optrad op het Eurovisiesongfestival.

 

Met haar fantastische stem deed ze voor het eerst mee in 1973 namens Luxemburg. Ze won het festival met haar lied Tu te reconnaîtras. 

 

 

Ze versloeg onder andere Cliff Richard die derde werd met het liedje Power to all our Friends, dat nog steeds op de Nederlandse radio wordt gedraaid. Overigens won Luxemburg een jaar later opnieuw. Dit keer met Vicky Leandros en haar liedje Après Toi.

 

Zes jaar later durfde Anne-Marie het weer aan en trad ze op namens haar vaderland Frankrijk. Ze werd bij het festival dat in Jeruzalem plaatsvond derde met het nummer Je Suis l’Enfant Soleil.

 

Gestopt met zingen is Anne-Marie niet. In 2005 trad ze op als gast bij Congratulations: 50 Jaar Eurovisiesongfestival, waar ze het winnende liedje van Vicky Leandros zong. 

 

Over 28 dagen kun jij haar zien in de Ziggo Dome in Amsterdam. Daar wil jij natuurlijk bij zijn. Want er is een fantastische line-up met alleen maar oud-winnaars van het Eurovisie Songfestival. En met onder andere Anne-Marie David dus. 

 

Kijk voor de volledige line-up op de website van Het Grote Songfestival Feest. Voor meer informatie en kaartverkoop kun je kijken op Ticker Master.

 

Door: Anouk Raijmakers

Afbeelding van Anouk Raijmakers