Swanenburg, de serie die je niet wilt missen

 

Zat jij ook aan de buis geplakt bij dramaseries zoals De Fabriek en Oud Geld? Dan ben jij de komende 5 weken onder de pannen…

 

 

 

Van je familie moet je het hebben en er is geen groter vermaak dan leedvermaak. Dat geldt zeker voor familiedrama op tv. Herinner jij je het kijkcijferkanon De Fabriek nog uit de jaren 80? Met Rudi Falkenhage die Dries Rustenburg speelde, de eigenaar van een suikerfabriek. Ja joh, daar bleef je toch voor thuis? Twee seizoenen lang zagen miljoenen kijkers hoe hij ervoor moest zorgen dat zijn levenswerk uit handen van de concurrentie bleef. Ook bij Oud Geld uit de jaren 90 stond een rijke familie centraal, die van Splinter Bussink, waar het nodige gebeurde. Zelfs twintig jaar later is deze serie met recht een klassieker te noemen.

 
Wie weet wordt de nieuwe Nederlandse dramaserie Swanenburg ook zo’n succes. De komende vijf weken ben ik van maandag tot en met donderdag onder de pannen. Want na de eerste aflevering van gisteren ben ik helemaal in de ban van deze twintigdelige serie vol verraad, intriges en onvoorwaardelijke liefde, waarin pater familias Jack Praal door een web van leugens zijn hele familie meesleurt naar de ondergang.

 

 

Ik ga je er nog niet al te veel over vertellen, maar de cast is werkelijk om te smullen. Wat dacht je van Frederik Brom, Sanne Langelaar en Tine Joustra? Niet alleen de acteurs zijn hartstikke goed, ook de manier waarop het gefilmd is en de locaties maken het kijken meer dan de moeite waard.
 

Zelfs als je op vakantie bent hoef je niks te missen, want ook in het buitenland kan je de afleveringen streamen. Zo blijf je ook aan de Cote d’Azur of op de camping in Kroatië helemaal bij. Kijken dus (vanavond al deel 2!) naar Swanenburg. Maandag tot en met donderdag rond 21.30 uur bij KRO-NCRV op NPO 1.

 

Beeld: Youtube 

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit