Sterren Op Het Doek

Je moet maar durven: een hele dag poseren voor drie verschillende schilders en bevraagd worden door een geweldige presentator.

 

Maarten van Rossem, Floortje Dessing, Waylon, Aart Staartjes en Caroline de Bruijn (je weet wel, die mooi actrice uit GTST) gaan deze uitdaging aan en doen mee aan het programma Sterren Op Het Doek, dat na een afwezigheid van vier jaar terug is op televisie. Drie portretschilders maken een doek van je terwijl je door Özcan Akyol het hemd van het lijf wordt gevraagd. Özkan is de opvolger van Hanneke Groenteman die het programma jarenlang presenteerde.
 
Prachtige, karakteristieke hoofden en interessante verhalen, daar gaat het om in dit programma. In een van de bekendste afleveringen werd actrice Tjitske Reidinga letterlijk en figuurlijk met zichzelf geconfronteerd. Ze schrok zich wezenloos toen de drie portretten met haar beeltenis werden onthuld. Hanneke wist op haar beurt niet waar ze kijken moest van verbazing om de reactie van Tjitske. Dat was echt hilarisch. 
 

Want wat laat je als BN’er van jezelf zien en wat wil je juist verborgen laten voor het grote publiek? En lukt dat ook met het kritische oog van de schilder die een portret van je maakt? Legt die alles bloot of zijn er toch dingen die hij over het hoofd ziet?

 

Onze May heeft ooit meegedaan met De Slimste Mens, waar Maarten van Rossem natuurlijk jurylid is. May heeft Maarten toen ook goed bekeken en volgens haar is Maarten haast iconisch om zijn zwarte kleding. Maar daaronder draagt hij altijd opvallende schoenen. Jammer dat het in Sterren Op Het Doek om portretten gaat en ik dus moet gissen wat voor schoenen hij aanheeft.  
 
Sterren op het Doek is vanaf 3 september 2019 elke dinsdag op NPO 2 te zien om 20.25 uur.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit