Wat? Is dit wat je vandaag hebt geregeld om te verloten? Vandaag? Met dit weer? Ja hoor. Want regeren is vooruitzien zeggen ze toch?

 

In een van mijn vorige levens was ik ontwerpster-styliste bij Ariadne. Ik maakte toen ontwerpen en breide trouwens ook zelf de proeflappen voor de honderden truien die ik bedacht. En daarna zorgde ik er ook nog voor dat alles leuk op de foto ging. (Inderdaad, ik ben een bofkont, heb altijd alleen maar leuke banen gehad.) Natuurlijk probeerde ik truien te bedenken die zoveel mogelijk mensen wilden hebben. En dat lukte aardig, want ik kwam regelmatig een ontwerp van mezelf tegen op straat, ja zelfs in het buitenland, want ik zag m’n ontwerpen gewoon terug in Franse, Deense en Italiaanse handwerktijdschriften. En dat vónd ik toch leuk.

 

M’n toenmalige hoofdredacteur zei een keer: ‘Je zal ze maar allemaal op de koffie krijgen die in een trui van jou rondlopen.’ M’n liefde voor zelfmaakmode en voor handwerk is er sinds die tijd niet meer uit te slaan. Vandaar dat ik natuurlijk meteen verliefd werd op de mooie dingen die ik op ‘We Are Knitters’ zag. Jeetje, wat hebben die ontzettend veel mooie brei- en haakpakketten. Als ik met die mensen nou toch eens in contact zou kunnen komen… om iets met ze te regelen voor m’n Woensdag Windag. 

 

En wat dacht je? Gelukt natuurlijk!

 

Ik mocht twee ontwerpen uitkiezen en daarvan mag ik de pakketten verloten. Doe ik expres in augustus, want dan heb je je pakket lekker op tijd in huis en is het resultaat van je inspanningen op tijd klaar voor straks, als het weer wat frisser wordt. Een slimme meid is tenslotte op haar toekomst voorbereid ;-) Kan ik weten met m’n jarenlange brei-ervaring. Ik was vroeger altijd al in de zomer met m’n wintertruien bezig. Het was nog niet makkelijk om te kiezen uit al het moois. Uiteindelijk besloot ik te gaan voor de supermooie ‘Canal Sweater’ van merinowol (€185,-) en de heerlijk zachte ‘Greta Cardigan’ van merino- en baby-alpacawol (€159,-). Ik zou ze natuurlijk zelf allebei heel graag willen hebben. En ik durf bijna te wedden dat jij er net zo over denkt. De pakketten bevatten alles wat je nodig hebt, zoals de naalden, wol en het patroon. Ik mag ze weggeven in de standaardmaat medium.

 

 

 

Dus…

 

Wat let je? Waag een kansje en reageer onder het Facebook-artikel over deze Woensdag Windag. Ik wens je heel veel succes. O ja. Zonder Facebook kun je ook meedoen hoor. Dan even een mailtje naar winnen@franska.nl. Succes!

 

PS Ga voor de aardigheid eens op hun site kijken. Daar kun je je niet alleen vergapen aan al het moois wat je ziet maar ook nog een en ander van breien opsteken, mocht je het nog niet allemaal weten.

 

Fijne dag

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska