Stelling van de dag

Dit hoorde ik iemand zeggen. Wat vind jij?

 

Reacties:

 1. 20 november 2018 door Ingrid van Calsteren

  Ik denk dat het kan al zitten er aan overgewicht wel meer risico’s denk ik.

 2. 20 november 2018 door Pien

  Jemig natuurlijk kan je lekker wat vetjes hebben en nog steeds gezond zijn…

 3. 20 november 2018 door Maartje

  Haha, ik ben het levende voorbeeld dat het kan!

 4. 20 november 2018 door Fleur

  Jeetje dat dit nog gevraagd moet worden, ja natuurlijk kan je gezond zijn. We moeten ons vooral afvragen wat ‘gezond’ precies inhoudt. Is dat nooit ziek zijn of een goede conditie, of nog iets meer? Alles daartussen is dat dan ongezond? Nee, er zijn zat magere spijkers die niks anders eten dan junk, niet of weinig bewegen en omgekeerd dikke(re) mensen die lekker iedere dag wandelen en volop groentes eten. Het valt niet te zeggen aan de buitenkant!

 5. 20 november 2018 door Marjori Janze

  Tegenwoordig denken we veel te veel in stereotypen, in plaats van naar de persoon te kijken.
  Zo hoorde ik laatst van mijn zusje dat haar buurvrouw altijd dacht dat als je wat dikker was en iets kreeg het eigen schuld dikke bult was, en dat zij met haar magere lichaam en man gevrijwaard waren, tot ze beiden een hartinfarct kregen.
  Er spelen altijd meer factoren mee.
  En mijn moeder had een dikke tante die toch 93 is geworden.
  En wat artsen ook zeggen, heel veel blijft toch kansberekening.

 6. 20 november 2018 door Wieke Biesheuvel

  Altijd met de jojo in de weer is slecht voor je hart. (Niet te veel) overgewicht en dat stabiel houden is gezonder dan steeds maar weer afvallen en met rente aankomen. Niet roken, niet te veel drinken, veel bewegen en proberen niet meer te eten dan je nodig hebt. Zo doe ik het nu. En dikke billen zijn lekker om op te zitten.

 7. 20 november 2018 door Esther Ekkel

  Overgewicht (en ik heb het zeer ook!) is gewoon een wetenschappelijk bewezen risicofactor. En dit woord zegt het ook: het is een factor. Als je genoeg beweegt, buiten bent, zorgt dat de conditie op peil is, gezond eet, niet rookt (etc, etc,etc, ;) ) zal deze risicofactor een minder groot aandeel hebben in de kansberekening.
  Ik merk zelf dat als mijn gewicht boven een bepaalt aantal kilo’s komt (en daar zit ik nu tegenaan) en ik minder beweeg ik diabetesklachten krijg. Het gaat om de balans.

 8. 20 november 2018 door Mien

  Kan vast, al is het slim om wel een beetje gezond bezig te zijn. Maar dat gezellige randje over de broekrand zorgt heus niet meteen voor rare risico’s.

 9. 20 november 2018 door Jenny

  Ik denk zeer zeker niet dat slanke mensen noodzakelijker wijs gezonder zijn dan mensen met meer gewicht. Ik was zelf een paar jaar geleden veel te zwaar! Maar kerngezond! Mijn bloedsuikers, mijn cholesterol, mijn bloeddruk, alles was goed. De dokter liet mij in m’n waarde en zei er niets over tenzij ik er over begon en vertelde mij dat jojo-en veel slechter was. Toch besloot ik dat het beter was om af te vallen. Min 50 kg later, voel ik mij beter, kan meer. Maar ik pik nu wel sneller verkoudheidjes en zo op!! Heb ook veel meer pijn in mijn gewrichten dan voorheen!

 10. 20 november 2018 door Annemarie Robben

  De mens heeft van nature de neiging om te eten zodra er eten beschikbaar is en vet op te slaan voor tijden van voedselschaarste. Bij ons is er op het eerste gezicht geen sprake van schaarste, want er is 24/7 wel ergens iets te eten. Alleen is dat vaak goedkope ongezonde rommel, waardoor je honger blijft houden en maar door blijft eten. Iemand kan dus dik zijn maar toch ondervoed, omdat hij de verkeerde dingen eet. Daarom is dik zijn meestal niet gezond. Maar slanke mensen hebben weer weinig te missen wanneer ze (ernstig) ziek worden. Dus een beetje vet is juist wel goed.

 11. 21 november 2018 door marielle

  Gewicht op de weegschaal is maar een kleine graatmeter. Hoe voel je jezelf? Dat lijkt me belangrijker, zelf na de vakantie begonnen met lijnen, omdat ik me merk dat ik me niet prettig meer voel bij teveel aangekomen kilo’s, Nu bijna 10 kilo lichter merk ik echt verschil met fietsen etc. Daarin merk je dat je al die extra kilo’s wel moet meeslepen en wil ik doorgaan naar een gezonder gewicht, maar verder drink en rook ik niet, veel en met variatie fruit en groente, regelmatig beweging. Allemaal belangrijker dan de weegschaal. Manlief ook te zwaar (maar al heel veel jaren geen ziektedagen meer gehad). Bloedonderzoek gaf bij hem wel grens aan tav colesterol en diabetes. Nu 15 kg lichter zit hij weer binnen gezonde grenzen qua deze waardes. Dat vonden we dus wel belangrijk.

Comments are closed.