Stelling van de dag

Dit hoorde ik iemand zeggen. Wat vind jij?

 

Reacties:

 1. 30 november 2018 door Pido

  Kan niet meer in deze tijd! Je krijgt een opgestoken vinger en in het ergste geval een mes tussen je ribben.

 2. 30 november 2018 door Anoniem

  Iets tegen de regels bedoel je? Ja dat mag maar het heeft weinig zin. Hier in het winkelcentrum mag je niet fietsen. Zowel jong als oud trekken zich daar niets van aan Als ik iedereen daar op ga aanspreken heb ik een dagtaak. De meeste mensen weten wel dat ze iets verkeerd doen en het zal ze een zorg zijn.. Bij per ongeluk bv het verkeerde knopje indrukken is het natuurlijk wat anders Daar kan je ze vriendelijk op wijzen

 3. 30 november 2018 door Marjori

  Bijna twee jaar geleden viel ik opde pier in Scheveningen en brak mijn arm in de schouderkom. Rond mij kwamen een aantal mensen staan die om de beurt hun jas over me heen legden. En er werden banken geplaatst zodat niemand op me zou lopen. Natuurlijk waren er ook mensen die over die banken wilden klimmen om te kijken wat er aan de hand was, maar die werden vriendelijk doch beleefd teruggestuurd door de groep vakantiegangers die zich over mij ontfermd hadden. Dus het kan wel.

 4. 30 november 2018 door Sammie Slang

  Het recht denk ik wel. Na eerdere negatieve gevolgen doe ik het echter niet meer.
  Eigenlijk zoals Pido ook aangeeft

 5. 30 november 2018 door Sabine

  Het hangt volledig van de situatie af. Ik ben geen moraalridder, maar iemand die door rood vlak voor mijn auto langsfietst en me een hartverzakking bezorgd kan idd op een preek rekenen..
  Zie ik iemand iets stelen, dan zeg ik er iets van; zie ik geweld dan bel ik de politie, raakt iemand gewond of is er anderszins hulp nodig dan help ik – ja, meestal handel ik wel als ik iets zie gebeuren. Tot grote ergernis van mijn pubers, die tegelijkertijd erkennen dat als níemand iets doet, het einde zoek is.

 6. 30 november 2018 door Natasja

  Ja dat echte nederlandse vingertje he…….Ik zeg meestal: dat is echt not done. Maar ik durf zeker niet alles meer te zeggen. Als iemand vuil op straat gooit, dan zeg ik weleens: moet dat nu, daar is een vuilnisbak. Of raap het zelf op en gooi het weg. Ik heb wel eens een boven buurman gehad die veel herrie maakte. Op een aardige en fatsoenlijke manier wat van gezegd. Het werd alleen maar erger. Dus ik denk wel na eer ik wat zeg……..

 7. 30 november 2018 door Liesbeth

  Tussen mogen en doen zit een gapend gat… Met al die korte lontjens tegenwoordig laat je het wel!

 8. 30 november 2018 door Aly Overvelde-Beettjer

  Wanneer iets of iemand gevaar of overlast voor een medens of mezelf geeft zal ik iets op een beleefde toon zeggen.
  Maar echt afhankelijk van de situatie.

 9. 1 december 2018 door Mieke

  Jazeker dat doe ik regelmatig als mensen weer iets te zeuren hebben over winkelpersoneel die doen hun best en kijk wat ze over zich heen krijgen !

Comments are closed.