Sport en sterrenbeeld

 

Deze workout past bij jou.

 

Toch altijd wel geestig, sterrenbeeldgerelateerde onderwerpen. Zo vond ik ooit in een astrologieboek een datum. De man die op die dag geboren was zou het best bij me passen. Bleek dus serieus de geboortedag van mijn geliefde. Best bizar toch? Ook toen ik onderzocht welke sport het beste bij mijn sterrenbeeld (Steenbok) paste, was ik toch wel weer verbaasd over de gelijkenis. Daarom zocht ik het even uit voor jullie allemaal. Graag gedaan.
 

Maagd

Je bent precies, misschien een tikje traag (door dat precieze) en wil alles netjes en ‘en detail’ doen. Daarom is pilates echt jouw sport. Elke beweging kun je tot in de finesses uitvoeren en het mindfulness-aspect ervan spreekt je ook heel erg aan.

 

Weegschaal

Je houdt heus van lichaamsbeweging, maar je vindt het niet prettig als het voelt als een moetje. Je sport omdat je dat leuk vindt, want het moet ook een beetje gezellig zijn. Surfen, zeilen, hockey, dat is helemaal jij.

 

Schorpioen

Je bent intens, passievol en emotioneel. Af en toe kan het ook wel eens lekker knallen en vonken bij jou. Boksen is daarom een supersport voor jou. Je stort je erin, beukt irritaties eruit en vindt het ook lekker dat je in een uurtje duizend calorieën hebt verbrand. Dat doen ze je niet snel na.

 

Boogschutter

Je bent reislustig en avontuurlijk en bent daarom echt geen sportschooltype. Elke keer hetzelfde rondje langs de apparaten is veel te benauwend voor jou. Hiken en bergbeklimmen, dat zijn sporten waar jouw bloed sneller van gaat stromen. Je komt steeds op andere plekken, bent midden in de natuur, daagt jezelf uit en bouwt ook echt iets op met je wandel- en klimpartners. Daarna lekker voor een haardvuur nagloeien en je bent een gelukkig mens.

 

Steenbok

De Steenbok is gedisciplineerd, betrouwbaar, strategisch en heeft een groot doorzettingsvermogen. Onze (ja, ik ben er ook zo een) sport? Hardlopen. Lekker steeds die grenzen verleggen en van een wiebelige drie kilometer doorstoten naar de vijf, acht, tien en ineens hats, een halve marathon. Wel goed rekken en oh ja, deze schoenen helpen ook. 

 

Waterman

Je houdt van gezelligheid en gedijt goed in groepen. Ook vind je het lekker om buiten te kunnen sporten. Bootcampen met een vriendinnenclubje en een koffietje toe, daar word jij blij van.

 

Vissen

Vissen houden van vocht, zo zeggen ze. Er wordt wel gezegd dat Vissen veel drinken, maar dat weet jij beter dan ik. Maar het schijnt dat watersporten geliefd zijn bij de Vis. Surfen, zeilen, suppen, aquarobics, kies er maar een.

 

Ram

Sorry Ram, maar je houdt er niet heel erg van om aandacht te delen. Geef jou een personal trainer die je uitdaagt om steeds meer uit jezelf te halen en jij bent gelukkig. In een groep verbaas je je toch gauw over dat gemekker van anderen die na twee push-ups al kapot zijn. Nee, laat jou maar lekker schuiven. In je eentje.

 

Tweelingen

De Tweelingen is snel verveeld en houdt van gezelligheid. Daarom is een afwisselende workout, zoals bijvoorbeeld een HIIT-training ideaal voor jou. De setting is elke week hetzelfde, maar de invulling steeds anders en afwisselend. Spekkie naar jouw bekkie.

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach