Afri­kaanse sferen

 

Het schijnt zo te zijn dat als je eenmaal een keer in Afrika geweest bent, dit continent je niet meer loslaat. Het licht, het landschap, de mensen… allemaal even bijzonder.

 

In een etnisch interieur wordt veel gebruikgemaakt van decoraties. Verschillende kleuren, materialen en vormen mogen met elkaar gecombineerd worden. Met een paar items geef je een kamer al die rijke etnische stijl. In de Afrikaanse cultuur staan dieren en de natuur centraal, dus ga bijvoorbeeld voor een zebraprint vloerkleed of kussenslopen met dierenprints. Wil je het liever iets subtieler aanpakken, dan is het vooral de materialenmix en het kleurgebruik wat het zo Afrikaans maakt. Dit kun je op verschillende manieren terug laten komen in je huis door te werken met natuurlijke materialen zoals steen, klei, goud, brons, koper, linnen, riet en hout. Deze materialen zijn niet alleen rijk aan kleur, maar geven textuur aan je interieur. Lekker mixen en matchen. Voeg hier zorgvuldig uitgekozen, Afrikaanse, souvenirs aan toe zoals maskers, portretten, beelden van ebbenhout of gevlochten manden. Naturelkleuren combineer je met zacht okergeel en zwart en je huis is helemaal Afrikaproof!

 

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, food en garden. Ze is dol op magazines en reist graag. Sonja is getrouwd en heeft twee kinderen.

Fotografie: Suite on Studio