Smulrol zoekt vlammetje

 

Mensen worden verliefd op elkaar om de gekste dingen. Dat de ander zo mooi kan zingen of heel goed kan darten. Of omdat je van hetzelfde lekkers uit de snackbar houdt bijvoorbeeld.

 

Liefde gaat door de maag. Dat was Bram Ladage, eigenaar van dertig frietzaken in de regio Rotterdam, ook al opgevallen. Het leek hem daarom heel geestig om mensen die ‘op zoek zijn’ op Valentijnsdag samen te brengen met misschien wel de liefde van hun leven. En dan niet vanwege hun mooie blauwe ogen maar op basis van hun voorkeur voor een bepaalde snack. Een combinatie van het programma First Dates van nu en (dat ken je vast nog wel) Op Goed Geluk uit de jaren negentig.

 

Dus de smulrol die een vlammetje zoekt is bij Bram aan het goede adres. ‘De kandidaten worden ontvangen door hosts die een drankje aanbieden en ze geruststellen’, aldus de woordvoerder. ‘Op dat moment hebben de gekoppelde mensen elkaar nog niet gezien. Ze worden van elkaar gescheiden door een doek. Als het doek valt begint de date en kunnen de koppels elkaar beter leren kennen onder het genot van hun favoriete friet en snacks. Als ze elkaar allebei nog een keer willen zien krijgen ze een waardebon van vijf euro voor een nieuwe snackdate.’

 

‘We hebben inmiddels genoeg liefdes zien ontstaan voor onze frietzaken. Dus we denken genoeg ervaring te hebben. Bovenal is deze actie voor mensen die van humor houden. Hoe leuk is het als je gekoppeld wordt aan iemand met dezelfde interesses, die ook nog eens van hetzelfde frietje met snacks houdt?’

 

Nou, grijp je kans, zou ik zeggen. Want mocht je op Valentijnsdag lekker zitten snacken met je ideale partner dan belooft Bram je bruiloft te betalen. Maar dan moeten jullie elkaar wel binnen vijf jaar het ja-woord geven.

 

Wil jij ook meedoen? Klik dan hier.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit