Shanna Slaap rockt Pretty Woman

 

 

 

Dit is de nieuwe Julia Roberts

 

 

 

“Ik heb wel een beetje onrustig geslapen vannacht.” Shanna Slaap, de net gepresenteerde hoofdrolspeelster van de musical Pretty Woman moet nog een beetje wennen aan haar sterrenstatus. Gisteravond speelde ze nog in Moulin Rouge in Keulen en meteen daarna was het met gierende banden naar hometown Amsterdam omdat op deze maandag, de enige vrije dag in de week, de interviews voor Pretty Woman plaats zouden hebben. “Gelukkig kwam mijn broer naar de show kijken dus ik kon lekker met hem en mijn schoonzus mee terugrijden.” Na jaren dansen, zang- en acteerles en heel veel musicalervaring, Shanna speelde in Utrecht en Londen in On Your Feet in het ensemble en in Utrecht als understudy van de hoofdrolspeelster, in Aladdin als understudy van Jasmine en nu alweer een tijd in Keulen waar ze in Moulin Rouge speelt. Ook daar laat ze de hoofdrolspeelster eens per week op adem komen en neemt zij het over.

 

 

 

 

 

Zelf op het affiche
Maar dat het nu echt is, daar moet ze even aan wennen. “Ik ben vanochtend opgemaakt door Leco van Zadelhoff, er zijn fotografen, ik mag deze mooie kleding aan, ik doe echt mijn best om het te laten indalen.” Waar ze was toen ze hoorde dat ze de rol kreeg, wist ze nog precies. In de auto met haar vriend. Die ontmoette ze trouwens tijdens de musical Aladdin, hij was de understudy van Aladdin, zij van Jasmine en daar op het vliegende tapijt sprong de vonk over. Afijn, terug naar de autorit. De telefoon ging, Shanna nam op en daar was de casting director die na wat ditjes en datjes (“Ik dacht; zegt het nou maar”) zei; Je hebt de rol. “Ik heb heel veel OMG gezegd en daarna meteen mijn ouders gebeld.”

 

 

 

 

 

Wie wordt Richard Gere
Wie de rol van Edward gaat spelen is nog niet bekend. Op dit moment is Lisa Loeb (zangeres, cabaretière, winnares van De Slimste Mens) het script aan het bewerken en vertalen. “Ik kan niet wachten om het te lezen en er helemaal in te duiken. Ik houd ervan om helemaal scriptvast te zijn als respect naar de bewerker en vertaler dus je moet me ’s nachts kunnen wakker maken en ik moet het kunnen spelen.”

 

 

 

 

Waar ze zich vooral op verheugt? “Er zijn natuurlijk veel scènes die iconisch zijn en waar ik echt zin in heb. Wat ik vooral goed wil overbrengen met de musical is de transformatie die ze allebei doormaken in het verhaal. Zij was al sterk en zelfstandig, maar durft liefgehad te worden en zich kwetsbaar te tonen. Hij is de keiharde zakenman zonder zichtbaar gevoel en hij wordt kwetsbaar en verliefd. Dat vind ik het allermooiste aan het verhaal. Dat ze elkaar nodig hebben om zichzelf te vinden.

 

 

Wie is Shanna Slaap
Leeftijd: 27
Beroep: Musicalster
Opgegroeid in: Heemstede
Opleiding: Atheneum College Hageveld, daarna Lucia Marthas
Musicalervaring: Aladdin, On Your Feet, Moulin Rouge

 

De musical Pretty Woman zal vanaf September in het Beatrixtheater te zien zijn.

 

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach