Ben jij klaar voor een puppy?

 

Het regent puppy’s bij mij in de buurt. Corona lijkt alle nadelen met een grote zwiep van tafel te hebben geveegd.

 

 

Gezellig en het beste middel tegen een coronadepressie, maar toch zou het een zorgelijke ontwikkeling kunnen zijn. Er wordt in het wilde weg gefokt, waarbij snel geld verdienen veel belangrijker is dan het welzijn van de hond en hoe moet het straks met al die schattige hondjes als we weer gewoon aan het werk zijn? Daarom, hoe groot de drang ook, even de grote wil-ik-een-puppy?-checklist.

 

1. Voor altijd
Dat is misschien wel de belangrijkste vraag die je je moet stellen. Nu zwem je in die oceaan van tijd, maar hoe is dat over een half jaar? Ben je dan in staat om elke dag minstens een lange wandeling te maken?

 

2. Puppy’s poepen
Zo’n klein poedeltje ziet eruit als een speelgoeddiertje, maar hij kotst op je kleed, knaagt aan je kast en poept op je poef, dus het is niet alles goud dat er blinkt in puppyland.

 

3. Vroeg op
Puppy’s zijn vroeg wakker want dat blaasje is nog niet zo getraind. Dus dat uitslapen omdat je geen reistijd hebt nu, die vlieger gaat even niet op.

 

4. Geen Marktplaats-puppen
Er zijn hondenrassen du jour en daarvoor is een wachtlijst omdat die honden met zorg gefokt worden. Wil je ook zo’n speciale rashond: heb dan geduld tot je een pup kan kopen via een erkende fokker, maar koop alsjeblieft geen hond via Marktplaats. Wil je nu een hond, ga dan alsjeblieft naar het asiel om daar een dier dat echt behoefte heeft aan een baasje te redden. Misschien niet zo hunkydory schattig als zo’n pupje, maar hé, je kan wel uitslapen en hij is wel zindelijk.

 

5. Wie past bij jou?
Elke hond heeft zo zijn eigen wensen en kenmerken. Kijk niet alleen naar uiterlijk, maar probeer ook karakteristieken van een bepaalde hond te achterhalen zodat je zeker weet dat dit type hond bij jou past. Een Weimaraner bijvoorbeeld moet echt, echt, echt veel aandacht hebben, uitgedaagd worden en heeft lange wandelingen nodig. Ga eerlijk bij jezelf na of je de hond kan geven wat hij nodig heeft.

 

En dan een leuk bijeffect: shoppen voor je hond. Hier wat over the top accessoires.

 

Een fijne dag voor jou,

May 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach