Tip van de Dag: Samballerie

 

I looooove some spicy food. Het enige jammere is dat ik er niet zo goed tegen kan. Oftewel, zweten uit alle porieën, loopneus, compleet rood, niet meer uit je woorden kunnen komen, dat soort dingen.

 

 

Misschien een onhandige combinatie, want ik blijf dus wel gewoon lekker pittig door eten. O-ve-ral mag wat mij betreft sambal op. En die koop ik dan liever niet in de supermarkten, maar ik speur de Amsterdamse toko’s af. Of nou ja, nu doe ik dat ook niet meer. Nu haal ik ze bij de Samballerie

 

Dit bedrijfje is opgezet door Robin, die waarschijnlijk de grootste spicy food lover is die je zal tegenkomen. Komt extra goed uit dat ze ook nog eens weet hoe je allerlei soorten sambal zelf kan maken. Zo kun je bij haar in haar online shop uiteraard Sambal Oelek en Sambal Badjak kopen, maar ook sambal van Madame Jeanette, heerlijke hete chilivlokken, Carolina Reaper chiliolie en perzikchutney. En die kun je ook allemaal nog eens extra heet krijgen als je dat wil. 

 

 

Onder het mom van #supportyourlocals was ik hiermee begonnen en ik ben nu een trouwe klant/fan omdat deze sambals zóveel lekkerder zijn dan die ik hiervoor kocht. Check ook zeker haar Instagram, waar ze regelmatig recepten deelt van haar opa en oma, die uit Indonesië komen. Verschillende recepten voor je eigengemaakte satésaus, soto ayam (lofff it) en nasi goreng bijvoorbeeld. Ik ga hier een keukenprinsesje mee worden, dat wil je niet weten. Wel een very spicy kitchen princess natuurlijk.

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer