50 is het nieuwe 70

 

We ontkomen er niet aan, maar gelukkig is het nergens voor nodig om er tien jaar ouder uit te zien dan je bent. Lees deze tips maar…

 

 

1. Hipper dan hip hoeft niet

Van achteren lyceum en van voren museum, dat wil je vast niet: denk dus goed na voor je je op een nieuwe trend stort. Een subtiele verwijzing naar wat op dit moment hip is doet veel meer voor je dan iets aantrekken wat niet (meer) bij je persoonlijkheid, lijf of leeftijd past. Een 16-jarige komt daar nog wel mee weg, wij niet.

 

2. In lappen gehuld

Om voor altijd in onze oren te knopen: oversized kleding verhult misschien wel je kilootjes te veel, maar doet dat óók met je natuurlijke vormen die gewoon gezien mogen worden. En het is een feit: in te grote kleren zie je er nooit op je best uit. Dus. Vermijd alles wat op een tent lijkt. En als het op denim aankomt, neem dan stretch, en niet van de goedkoopste soort, dan blijft het er ook na vaak dragen en wassen mooi uitzien.

 

3. Te veel accessoires

Laten we naar Coco Chanel luisteren: ‘Als je accessoires aan doet, leg dan altijd het laatste ding weer terug’. Dit is zó ontzettend waar en zeker als je wat ouder wordt, is het beter om te vermijden dat je eruitziet alsof je je behangen hebt met je hele juwelenkistje.

 

4. Zwart

Geen paniek, echt niet al je zwarte kledingstukken hoeven de deur uit, maar matte zwarte stoffen kunnen ervoor zorgen dat je huid er valer en ouder uitziet. Zwarte glanzende en weelderige stoffen als zijde, fluweel of satijn daarentegen geven juist iets jeugdigs, lekker kleurtje lippenstift of vrolijk sieraad erbij en klaar!

 

5. Athleisure

Oftewel sportkleding die je de hele dag door draagt. Doe maar niet. Als je een sportieve look fijn vindt, doe het subtiel. Mooie sneakers of een sportstreep op je broek, hartstikke leuk, maar een compleet tenue? Nee. Is ook weer dat lyceum-museum-syndroom.

 

6. Korte rokken

Er jonger uitzien door kortere rokken te dragen, dat is dus een enorme valkuil die juist het tegenovergestelde effect heeft. Een rok of een jurk moet je lichaam flatteren en dat gebeurt meestal pas als ze iets langer zijn. Elegante pumps zorgen wèl voor een jeugdiger uitstraling.

 

7. De vorm van je lichaam

Tuurlijk mag je alles aantrekken waar je zin in hebt! Maar als je er op je best uit wilt zien, en geen dag ouder dan je bent, is het een goed idee om goed te letten op de vorm van je lichaam. En op kleding die je perfect past en tijdloos is. 

 

8. Superlang haar

Het is echt nergens goed voor om je op de dag dat je veertig wordt een kort koppie aan te laten meten, maar als je wat ouder wordt, kun je je haarkwaliteit en coupe maar beter wel goed in de gaten houden. Samen met je kapper. Niks armoediger dan slecht onderhouden haar, zie je er meteen tien jaar ouder mee uit.

 

9. Slechtzittende bh’s

Dit weet je wel, toch? Zonder een goed zittende en perfect passende bh kun je aantrekken wat je wilt, het staat je altijd minder mooi. Zeker nu de zwaartekracht zijn goddelijke gang gaat, is investeren in lingerie een must.

 

Door: Redactie Franska.nl

Afbeelding van Redactie Franska.nl