Ruim je zooi op

 

Geniet je ook zo van het mooie weer? Lekker de paden op en de lanen in. Maar dan wel slalommen tussen de zooi van anderen die het niet opruimen…

 

Hoe fijn is het dat de zon schijnt en de coronamaatregelen weer een tandje losser mogen. Want wat heb ik het gemist om lekker op het strand te zitten of te picknicken in het park.

 

Maar wat ik niet gemist heb is de troep die mensen daar achterlaten. Laatst had ik met een paar vriendinnen afgesproken voor een anderhalvemeterkoffietje in de buitenlucht in een park bij mij om de hoek. We waren best vroeg en de mensen van de gemeentereiniging waren nog druk in de weer.

 

Dat was wel nodig ook want het was een enorme bende. Werkelijk overal lag zooi. Plastic bakken waar de dag ervoor nog lekkere salades in zaten lagen her en der verspreid op het grasveld. Ik telde vijf wegwerpbarbecues die achteloos waren achtergelaten en in de verte zag ik zelfs twee kapotte plastic tuinstoelen staan.

 

Niet te geloven wat een ravage er na een mooi zonnig dagje in het park achterblijft. Terwijl er werkelijk overal afvalbakken staan die iedere dag geleegd worden. Maar ja, dan moet je opstaan, je rommel bij elkaar rapen, naar die bak lopen, pfff, de deksel optillen en je troep wegmieteren. Zoooo vermoeiend allemaal.

 

Het is toch veel fijner om alles achter je aan te laten slingeren en de mensen van de gemeentereiniging iedere dag opnieuw weer aan het werk te zetten om jouw lege bierflesjes, bekertjes, blikjes, bordjes, lachgasampullen, sigarettenpeuken, bbq’s en kapotte tuinstoelen op te ruimen? Dat snap je toch? Niet dan? Duh…

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit