Rode lippen na je 50ste ja of nee?

Anita: Mijn lippen zijn helaas altijd dun geweest. Geen reden trouwens om geen rode lippenstift te gebruiken! Ik ben dol op kleur en dus ook op rode lippen, al ben je 100 jaar oud.

 

Van oudsher wordt de kleur rood geassocieerd met een signaalfunctie. ‘Let op!’ zegt de kleur rood eigenlijk.

 

Logisch dus dat:

  • In het verkeer stopborden vaak rood zijn.
  • Koningin Maxima de kleur rood draagt als ze een presentatie geeft en
  • Rood fruit een aantrekkingskracht op iedereen heeft.

 

Vandaag is rood

Rood valt op, dus rode lippen vallen ook op! Wil je een dagje opvallen, dan is rood je kleur. Wil je niet opvallen, kies dan een meer ‘natural’ kleur. Juist als je wat ouder bent is een iets afgezwakte kleur zeker zo chic en elegant.

 

Aantrekkelijk

De kleur rood is aantrekkelijk, niet zo gek dus dat er lang geleden al rode lippenstift bedacht is. Met rode lippenstift leg je het accent op de lippen, of je nu jong of oud bent.

 

Kleurverschil

Onderzoek heeft uitgewezen dat als er duidelijk kleurverschil in een gezicht is (bijvoorbeeld met rode lippen) de persoon jonger geschat wordt.

 

Wittere tanden

Wist je dat je met de juiste rode lipstick je tanden witter lijken? Als je kiest voor een felrode lipstick, zorg dan dat de kleur een blauwe ondertoon heeft. Je tanden lijken witter. Rood met een oranje ondertoon laten je tanden geler lijken.

 

Niet uitlopen

Ben je wat ouder, dan heeft lipstick de neiging om uit te lopen in die kleine fijne rimpeltjes bij je lippen. Als je een lipprimer gebruikt dan blijft de lippenstift veel beter en langer zitten. Je kunt ook een transparant waxpotlood gebruiken voordat je de lipstick aanbrengt. Door de wax loopt de lipstick niet uit. Je kunt ook met een lippotlood in dezelfde kleur als je lipstick een lijntje om de lipcontour zetten. Een potlood is veel droger en er zit meer pigment in, daardoor loopt de lipstick minder snel uit.

 

Jonger lijken

Als je wat ouder bent kun je het beste een crème-lipstick gebruiken, die is zacht voor je lippen en staat het beste bij je huid. Vermijd glitters en hoogglans lipstick, dit maakt namelijk juist ouder.

 

De juiste lipstick

Het kiezen van een nieuwe lipstick is altijd lastig. De een heeft veel drogere lippen dan de ander. Het beste kun je een lipstick kiezen die mooi bij je huid past, zodat je de mooiste versie van jezelf wordt. De lipstick hoeft dus niet bij je kleding te passen.

 

Trendkleuren

De trendkleuren voor voorjaar 2019 zijn frisse zomerkleuren, dus van natuurlijk tot licht felrood.

 

 

Mijn favoriete lipsticks:

 

 

1 Lipliner en vloeibare lipstick in één, Lip Art Graphic, Rimmel € 14,08

2 Powermatte Lip Pigment liquid, Nars € 26

3 Semi-matte lippenstift met intense kleurpigmenten, Suede turbinado lipstick, &OtherStories € 15

4 Intense kleur en verzorging in een Max Factor Lipstick, Lipfinity € 15,50

5 Lippotlood Hema € 4,50

6 Lipprimer met vitamine E, H&M € 9,99

Door: Anita Willemars

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze o.a. wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Anita Willemars