Roddels

 

Heb je het al gehoord? Leontine Ruiters schijnt een nieuwe vlam te hebben.

 

 

 

Zij heeft zelf gemeld wanneer ze samen ergens uit een restaurant zouden komen, en daarom waren er plotseling “spontaan” foto’s van de twee te zien in allerlei bladen. En bij showprogramma’s op tv werden de lovers in spe ook nog besproken.

 

Lovers in spe? Ja joh. Ze zijn elkaar nog aan het verkennen. Maar toch is het al reuze interessant. Het is nog niet officieel ‘aan’, maar ze zijn aan het onderzoeken of ze elkaar nét iets leuker vinden dan gewoon leuk. Wat een wereldnieuws! En Leontine heeft het ook al gemeld aan Marco hoor, die weet ervan! En dat laatste vind ik dan wel weer netjes. Als hij dat nou ook gedaan had, dan… nou ja…

 

Ingewikkeld hè, bekend zijn. Ik ben blij dat niemand mij kent, en dat ik het tot nu toe bij één partner heb kunnen houden. Maar als ik dan tóch ga scheiden, dan komt dat gelukkig niet in het journaal. Mijn boeken zijn reuze interessant, maar mijn privéleven… daar is echt geen bal aan voor de rest van Nederland. Dat is gelukkig saaier dan saai, vinden sommigen van mijn vriendinnen die weer ‘vol in het leven staan’ na hun scheiding. Maar als ik het zo bekijk, dan ben ik toch liever saai dan voortdurend in beeld.

 

Al moest ik net alweer opzoeken hoe de man waarover het hier gaat ook alweer heette.

 

Eerst moest ik even opzoeken hoe háár naam ook alweer was nu ze geen B. meer wilde heten, en toen ik even verder googelde hoe de meneer dan ook alweer heette die haar die meneer B. misschien gaat doen vergeten, kwam ik er pas achter dat hij Huiberts heet. Ehhh, met een i of een y? En als je dát dan weer googelt, dan komen er meteen een aantal zoektermen tevoorschijn waarop al druk gezocht blijkt: John Huiberts Instagram, wikipedia, gezin, quote 500, trouw, gescheiden, werk en privé. Zomaar wat zaken waarop men dus al druk aan het zoeken is geweest om te kijken of John straks ook John H. genoemd gaat worden of gewoon zijn volledige achternaam houdt.

 

Gek hè? Dat we het blijkbaar reuze interessant vinden om iets te weten over een volslagen onbekende man, die misschien wel de toekomstige partner wordt van een ex van iemand die eerst beroemd was en nu volledig wordt genegeerd. Ik ken Leontine niet, ik ken haar ex niet en haar toekomstige meneer dus ook niet. En tóch gun ik het haar wel dat ze weer gelukkig wordt.

 

Maar ik vind dat ‘bekend zijn’ daardoor wel een wonderlijk fenomeen, en het lijkt me vreselijk om zo in de belangstelling te staan, wanneer het niet over je werk gaat.
Bovendien hoorde ik iemand zeggen dat John (ik mag hem al John noemen, niet omdat ik hem dus ken, maar omdat ik anders straks weer te veel woorden heb) schathemeltje rijk moet zijn. Rijk, omdat hij een waaier heeft. En dat vond ik echt raar.

 

Willem-Alexander schijnt er ook een te hebben, en als je die dus hebt dan ben je rijk!?

 

Tssss. Ik loop al jaren te wapperen met een waaier, en er is nog nooit iemand geweest die mij rijk heeft genoemd. Ik ben het wel, maar dat zit hem in het feit dat ik gezond ben. Maar mijn waaier?? Daar heb ik nou nog nooit iets van status aan ontleend.

 

Maar goed… het is een feit dat ik er steeds armoediger uit ga zien als ik niet even wapper met mijn waaier bij zo’n ellendige opvlieger. Dus nu we het er zo over hebben, begrijp ik wel dat je met een waaier rijk genoemd kunt worden, en dat…

 

Wat zeg je?

 

Wajer?

 

Boot??

 

……..

 

Nee, echt? Stapt ze nu ook al meteen weer in het huwelijksbootje?

 

Wat snel! Zo kan ik dat geroddel toch niet bijhouden!

 

 

 

Door: Tineke

Tineke is schrijfster van de boeken “Toch?” en “Stof Genoeg” en ze blogt ook zo nu en dan. Ze woont op het platteland met één (leuke) man, twee (lieve) kinderen, drie (onbespeelde) muziekinstrumenten, vier (wisselende) mantelzorgprojecten, een (bijna) vijfde boek, haar zesde (luie) kat, en (dus) ongeveer zeven muizen.

Afbeelding van Tineke