Zoete aardappel­chips

 

Van zoete aardappel – een groente – kun je heel veel lekkers maken. Een tijdje geleden deden we je een heerlijk recept voor appetizers aan de hand, lees hier maar, maar je kunt er ook heerlijke chips van maken.

 

Dit heb je nodig

  • 4 zoete aardappels
  • Olijfolie
  • Parmezaanse kaas
  • Uipoeder
  • Peper en zout
  • 2 el peterselie

Voor de saus

  • 6 el Griekse yoghurt
  • 1 knoflookteen, uit de knijper  
  • 2 tl peterselie, fijngehakt
  • 1 tl dille

 

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180 graden. Boen met water de zoete aardappels schoon en snijd ze in hele dunne schijfjes. Dit kan bijvoorbeeld met een kaasschaaf. Leg de plakjes op een bakplaat en sprenkel 4 eetlepels olijfolie eroverheen. Voeg de Parmezaanse kaas, uipoeder, peper en zout toe. Laat de schijfjes ongeveer 7 minuutjes bakken. Draai ze dan om en laat ze weer 7 minuutjes bakken. Hoe dikker de schijfjes, hoe langer ze in de oven moeten, totdat ze lekker krokant zijn. Wanneer de chips aan het afkoelen zijn, strooi je er wat peterselie overheen en maak je de saus. Meng de Griekse yoghurt, knoflook en peterselie en strooi wat dille eroverheen.

 

Eet smakelijk!

 

 

 

Meagan Suares is de nieuwste aanwinst bij Franska.nl. Het lachebekkie studeert Media, informatie en communicatie, en zwijmelt weg bij elke romcom die ze ziet. O ja, ze kletst de oren van je kop en is gek op unicorns. En roze.

Uit: Pauline’s keuken