Scoren bij je schoondochter?

 

Ook al doe ik nog zo m’n best, ik kan het vergeten. Mijn schoondochter krijg ik niet enthousiast met een tof cadeau. Hoezo niet? Het is echt geen ondankbaar type of zo. Nee, het is nog veel erger. Lees hier maar.

 

En zodoende dus. Maar ik zou best weten hoe ik haar (of een eventuele dochter) blij zou kunnen maken. Ik was namelijk van de week bij een presentatie van HEMA. Ze zijn een samenwerking aangegaan met Difrax (dat bekendstaat om hun unieke vorm flessen en spenen) en ze hebben samen met hen hun hele handige babyspullencollectie opnieuw ontworpen en verbeterd en opgeleukt. Ik wilde zelf eigenlijk al meteen een aantal van die dingen hebben. Maar ja. Slaat nergens op. Al blijf ik stiekem zo’n speelgoedbeertje altijd leuk vinden…

 

Moest trouwens bij een aantal dingen echt vragen wat het was en waarvoor je het nodig hebt. ‘Deze handige gebogen fles heb je toch weleens gezien Franska?’ Euh… Ik durfde geen nee te zeggen. Maar heel eerlijk? Ik stond met een mond vol tanden. Gelukkig werd het aan iemand anders uitgelegd.

 

Thuis op de redactie kon ik dus net doen of ik er verstand van had en vertellen waarom-ie zo goed is. Door de bocht in de fles komt er namelijk geen lucht met de melk mee in het babymondje en krijg het minder last van darmkrampjes. Jaja. Ik leer snel.

 

En een voedingskussen bijvoorbeeld. Nooit van het bestaan af geweten. Samen met de enige aanwezige en ook kinderloze man heb ik best gelachen.

Omdat ook hij met vragende ogen naar een aantal dingen stond te kijken. Uiteindelijk hebben de dames experts en ervaringsdeskundigen ons alles uitgelegd, dus we zijn eruit. En dus ook meteen ingewerkt. Ik ben er klaar voor. Kom maar op met dat kleinkind. Gaat me best lukken.

 

Oh nee. Dat zat er niet in. Dan maar hopen dat er snel eentje zwanger raakt in mijn omgeving. 

Race ik meteen naar de HEMA. Want het ziet er echt superleuk uit. En als jij gaat, vergeet ook niet om even op de lampenafdeling te kijken. Hebben ze een heel schattig wolkenlampje. Zag ik al met een stuk of vijf tegelijk tegen m’n eigen slaapkamerplafond hangen. Totdat ik me realiseerde dat daar al lampen hangen. Hebberd die ik ben.

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter