Heerlijke appetizer van zoete aardappel

 

Deze moét je proeven! En je kunt de topping ook aanpassen. Gooi er bijvoorbeeld in plaats van walnoten pecannoten bovenop. Of versier met een stukje gebakken bacon. Be creative!

 

 

Dit heb je nodig

  • 1 grote zoete aardappel, gesneden in dunne schijfjes (ca ½ cm)
  • olijfolie
  • zeezout
  • kaneel
     
    Voor de ricotta
  • 250 g ricotta
  • 1½ tl Italiaanse kruiden
  • 1 el + 1 tl honing
  • ¼ tl zeezout

 
Voor ’t garneren

  • 125 g rauwe walnoten, geroosterd en gesneden
  • 75 g gedroogde cranberry’s
  • honing

 
Zo maak je het

Voeg alle ingrediënten voor de gekruide ricotta toe aan een kleine kom en roer goed door elkaar. Zet koel tot het klaar is voor gebruik.

 

Verhit de oven op 200 ˚C. Doe de zoete aardappelschijfjes in een grote kom en besprenkel ze met olijfolie. Strooi dan wat zeezout en kaneel over de schijfjes. Gebruik je handen om de olie en kruiden aan beide zijden van de zoete aardappelschijfjes te wrijven. Leg de schijfjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak gedurende 20 minuten. Draai de schijfjes om, bak dan nog eens ca. 20 minuten, of tot de schijfjes knapperig zijn aan de randen.

 

Haal 10 minuten voordat de aardappelrondjes klaar zijn de bakplaat even uit de oven en strooi de walnoten ertussen zodat die mee kunnen roosteren.

 

Haal de zoete aardappelrondjes en walnoten uit de oven. Leg de walnoten op een snijplank en hak ze in grove stukken.

 

Zet de oven op de grillstand. Doe op elk aardappelschijfje een klodder ricotta en plaats de bakplaat 2 minuten hoog in de oven, tot de ricotta gesmolten en warm is.

 

Strooi dan de gehakte walnoten en de cranberry’s over de schijfjes. Besprenkel met honing en serveer!

 

 

 

Eet smakelijk!

 

Recept: www.theorastedroot.net