Cocktail­ijsjes

 

 

Het beste van twee werelden, namelijk cocktails en ijs. Beter kun je het toch niet bedenken?

 

Juist de combinatie in dit cocktailijs maakt het niet zo heel erg zoet en daarom zijn deze ijsjes extra verfrissend voor warme dagen. Maar ook als het wat kouder is, zijn ze door de gin hartverwarmend lekker. Vandaag maken, morgen peuzelen. En ach, leg meteen maar een zomers voorraadje aan.

 

Dit heb je nodig

  • 3 glazen tonic
  • 45 ml gin
  • limoensap van een kwart limoen
  • komkommerschijfjes

 

Zo maak je het
Mix de ton, gin en het limoensap. Doe de komkommerschijfjes in de ijsvormpjes en voeg dan de mix toe. Plaats de vormpjes in de vriezer en wacht 12 uur – ja sorry 12 uur. Vanwege de alcohol bevriest het niet zo snel, dus heb geduld.
 

Eenmaal bevroren, kun je heerlijk genieten van het perfecte zomerijsje. 

 

Eet smakelijk!