Geroosterde langoustines

 

Deze heerlijke langoustines serveer je met wat gebakken aardappeltjes en een groene knapperige salade. Ideaal voor in de zomer!

 

Geroosterde langoustines
 
Dit heb je nodig:
 
* 8 grote langoustines

* 90 ml olijfolie

* 2 teentjes knoflook, fijngesneden

* 45 g gesneden peterseliebladeren

* Sap van 1 citroen

* Zeezout en versgemalen zwarte peper, naar smaak

* Citroenschijfjes, om te serveren

 

Zo maak je het

Was de langoustines goed, en snijd ze vervolgens vanaf de onderkant met een scherpe schaar en verwijder het darmkanaal zorgvuldig.

Leg de langoustines in een ondiepe, stenen of keramieken schotel. Meng alle resterende ingrediënten samen, behalve de citroenschijfjes in een potje en giet het mengsel over de langoustines. Bedek en laat 30 minuten in de koelkast marineren.

 

Verhit de oven tot 180 ˚C.

Leg de langoustines in een ondiepe grillpan en rooster ze gedurende 10 minuten. Bedruip ze regelmatig met de marinade en draai ze af en toe om. Je kunt ze ook op een rooster onder de grill leggen en af en toe omdraaien en bedruipen met de marinade. Serveer warm of koud met wat citroenschijfjes.

 

Eet smakelijk!

 

Recept en beeld: thedailymail.com