Waarom DÓÉ ik dit???

 

Nou wil ik weleens weten of jij dit ook hebt? Dat je voor de zoveelste keer als een dolle bezig bent met inpakken voor de vakantie. Of dat ik de enige in dit land ben. Of zelfs alleen op de wereld… Nee toch hè?

 

Zo begint het. Niks aan de hand…

 

Voorpret? Ja, natuurlijk… maar dan maanden van tevoren. Bij mij vaak zelfs een half jaar. Want ik heet niet voor niets Van Planhuizen van m’n achternaam. Als ik denk aan Italië, Amerika, Finland, zon, zee, strand, lekker eten, nieuwe dingen zien, leuke steden, dan zít ik er al, bij wijze van spreken.

 

Tot de dag van tevoren…

 

Inpakken, beslissen wat er mee moet, kleren kiezen, wassen, strijken, alles bij elkaar scharrelen, vouwen, in de goeie tas stoppen. En op tijd weg, want anders trein, vliegtuig of een fatsoenlijke aankomsttijd bij de eerste stop missen… Of het diner mislopen. En, je kent me misschien een beetje. Dat wil ik per se niet op m’n geweten hebben.

 

Elke keer hetzelfde liedje

 

Alvast beginnen met inpakken een paar dagen van tevoren? Al een paar keer geprobeerd. Werkt niet, want dan weet ik niet meer wat er al in de tassen en de koffer zit. En al helemaal niet meer wat wáár zit. Stop ik er dingen dubbel in en vergeet ik weer andere dingen. Badpak bijvoorbeeld.

 

En nu heel eerlijk… wie is degene die altijd op vakantie wil? En boekt? Moi. Dus… zeuren en klagen heeft geen zin. Slaat ook nergens op. Moet ik namelijk bij mezelf zijn. Kan dus tijdens de hectische dag tevoren alleen mezelf maar verwijten maken. En tot aan het vertrek denken: nooit, nooit meer. Dan is het over. Valt alles van me af en is de vakantie begonnen… En ben ik het tot de volgende keer weer vergeten. En dan heb ik natuurlijk al lang weer geboekt.

 

Hoe heet zoiets ook alweer? Déja vu? Perpetuum mobile? Onverbeterlijk? Voorspelbaar?

 

HARDLEERS! Zo heet dat. Thanks to Tamara van de redactie. Die me bestraffend aankeek, terwijl ze dit zei. Hahahaha. Jaja, nu lach ik nog…

 

PS

Inpakken met een muziekje op. Ook leuk. Er staat namelijk weer een nieuwe playlist voor je klaar. Klik hier.

 

 

 

Door Franska

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter