ALBERT HEIJN X FRANSKA.NL

 

Dit zijn mijn favo­riete zomer­wijnen

 

Anita: Ik ben dol op wijn en dat er deze zomer weer allerlei nieuwe wijnen zijn, vind ik dus helemaal niet erg. Die moet ik natuurlijk proeven. Wat dacht je van de ZoMerlot (zomerse Merlot, ja ja) bijvoorbeeld?

 

Met de zomer in aantocht is het weer heerlijk om met vrienden te gaan barbecueën in het park, lekker te picknicken op het strand of gewoon met je buren in de achtertuin te genieten van lange zomeravonden. En tja, daar hoort natuurlijk een lekker glaasje wijn bij.

 

 Ik geef je hierbij mijn drie absoluut favoriete zomeravondwijnen:

 

Sonnengrad Grüner Veltliner

 

Duitse en Oostenrijkse wijnen zijn hipper dan ooit, en deze Grüner Veltliner is een ideale wijn om de avond (of de late middag) mee te beginnen. Smaakt karaktervol en elegant.

 

La Tulipe ZoMerlot

 

Dit is een rode wijn die je koel drinkt (hoe cool is dat), een frisse zomerse bordeaux die je gewoon in de ijskast bewaart. Een soepele, sappige wijn, perfect voor lange zomeravonden.

 

Blossom Hill Spritz Raspberry Blackcurrant

 

Deze wijn is een hit in het buitenland omdat er aanzienlijk minder alcohol in zit. Je drinkt dus een heerlijk glaasje lichtbruisende fruitige wijn, en je kunt er dus zonder probleem nog een tweede glas achteraan drinken (alcoholpercentage is 5,5%).

 

En omdat deze en nog heel veel andere wijnen in de aanbieding zijn bij de Appie, ga ik daarheen. Kan nog tot 4 juni!

 

Tot slot nog een paar leuke en handige wijnweetjes:

 

  • Halve fles wijn over? Zet hem in de ijskast. Dit geldt voor zowel witte als rode wijn. Wit kun je ongeveer drie dagen bewaren en rood ongeveer vier dagen.

 

  • Soms heb je ‘kurk in de fles’, er is dan een bacterie tijdens het wijnproces in de wijn gekomen en de wijn smaakt niet goed meer. Dit heeft dus niets met de kurk op de fles te maken. Kan voorkomen bij flessen met een kurk en met een draaidop.

 

  • Tegenwoordig worden bijna alle wijnen zo geproduceerd dat je de wijn direct kunt drinken. Het is dus helemaal niet goed om deze wijnen lang te bewaren. Koop dus nooit te veel en bewaar een fles hooguit een paar maanden.

 

  • Je kunt het maken van wijn vergelijken met een kledingstuk. Je kunt een jurk van € 10 of € 10.000 kopen, bij wijn is dit precies zo. Het is een optelsom van vele factoren die maken dat een fles wijn goedkoop of duur is. De kostprijs van een fles wijn is afhankelijk van productietechnieken, werknemers, grondprijs, materialen, regelgeving per land etc. Kies daarom altijd een fles wijn die qua prijsklasse bij je past.

 

Ps: Lees hier ook alles over het drankje van de Provence.

 

 

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Esmee Franken. Visagie: Linda van Iperen. Haarstylist: Mandy Huijs.