Brodetto di pesce

 

Veel te lang niet gemaakt eigenlijk, deze heerlijke vissoep. Binnenkort weer eens doen. Voor mij altijd zonder mosselen (helaas een allergie ontwikkeld), voor mijn man mét. Dus die gaan er op het laatst bij. En dan maar net doen alsof je aan een leuk haventje zit. 

 

 

Dit heb je nodig:

  • 1 el olijfolie
  • 3 knoflookteentjes fijngesneden of uit de knoflookknijper
  • 1/4 tl rode pepervlokken
  • 200 ml Pinot Grigio of een andere droge witte wijn
  • 250 g gezeefde tomaten (passata)
  • Zout
  • Peper
  • 750 g zeevruchten en vis, zoals mosselen, garnalen, sint-jakobsschelpen, zeebaars en eventueel andere stevige vis. 
  • 2 tl verse peterselie, fijngesneden
  • Serveer er lekker brood bij, bijvoorbeeld ciabatta.

 

 

Zo maak je het:

Verhit in een grote pan de olijfolie op matig warm vuur. Voeg de knoflook en rode pepervlokken toe. Smoor het gedurende 1 minuut zonder dat het bruin wordt. Giet de wijn erbij, roer en laat de alcohol grotendeels verdampen. Roer vervolgens de gezeefde tomaten erdoorheen. Verhoog het vuur tot medium en laat het een kwartiertje zachtjes sudderen. Voeg vis en schaaldieren toe en roer. Leg het deksel op de pan en stoom gedurende 5 minuten tot alle schelpdieren open zijn. Breng de vis op smaak met wat zout en peper. Roer nog een keer door en kook het nog zo’n 5 minuten. Als er een schelpdier niet opent, verwijder deze dan uit de pan. Serveer het gerecht met peterselie en brood. 

 

Buon appetito!