Recept: Fleetwood Mac and Cheese

 

Zeg wijn, snacks of haute cuisine en de smulpapen van online foodmagazine FavorFlav weten waar te drinken, hoe het te eten en wat te koken. Dit keer serveren onze cheffies je: Recept: Fleetwood Mac and Cheese

 

 

INGREDIËNTEN

 

  • 1 bloemkool
  • 400 gr macaroni
  • een druppel olijfolie
  • 60 gr boter
  • 4 eetlepels bloem
  • 350 ml volle melk
  • 200 gr Cheddar, geraspt
  • 1 theelepel Dijon mosterd
  • Zout en versgemalen peper

 

ZO MAAK JE HET

  • Haal de bladeren en stronk van de bloemkool en snij hem in vieren.
    Doe de bloemkoolkwarten in een grote pan met kokend water en voeg de macaroni toe.
  • Doe een snufje zout in de pan plus de olijfolie, om te voorkomen dat de macaroni aan elkaar plakt.
  • Kook 20 minuten, tot de bloemkool uit elkaar valt.
  • Verwarm, terwijl de bloemkool en pasta gaar koken, de oven voor op 200° C.
  • Maak de kaassaus:
  • Smelt de boter in een steelpan op middelhoog vuur, voeg 2 eetlepels van de bloem toe, en roer met een garde.
  • Voeg de rest van de bloem beetje bij beetje al roerend toe, om klonten te voorkomen. Wanneer het een dikke pasta is, voeg dan rustig de melk toe terwijl je alsmaar met de garde roert om het smeuïg te houden.
  • Kook de saus al roerend nog 3-4 minuten door totdat hij stevig is.
  • Voeg iets meer dan de helft van de Cheddar toe en roer weer glad.
  • Schep de mosterd door de saus en roer tot alles egaal is.
  • Giet de bloemkool en pasta af in een vergiet en breek de bloemkool met een spatel in nog kleinere stukjes.
  • Doe het bloemkool-macaroni mengsel in een ovenschaal en schenk de Cheddar kaassaus erover.
  • Strooi er zout en peper over en meng goed door elkaar.
  • Strooi de rest van de geraspte Cheddar erover.
  • Zet 25 minuten in de oven totdat de bovenkant goudkleurig en krokant is. Als je ‘m extra knapperig wil, zet dan aan het eind nog een paar minuten de bovengrill aan.

 

 

Illustratie Fleetwood Mac&Cheese: © Eve Lloyd Knight

 

 
 

Titel: Dark Side of the Spoon: The Rock Cookbook
Auteur: Joseph Inniss, Ralph Miller en Peter Stadden
Uitgever: Laurence King Publishing
Prijs: €11,99

Door: Redactie FavorFlav