Wereldnieuws:

Royal Baby III wordt verwacht!

 

Je zult maar net zwanger zijn, op staatsbezoek naar Polen moeten, en op knetterhoge hakken een vliegtuigtrap moeten aflopen met een kleuter aan je rokken en een peuter op je heup. En dan vriendelijk naar de samengeschoolde pers zwaaien met een blik van ‘niks aan de hand’.

 

Ik zou het Her Royal Highness The Duchess of Cambridge, Countess of Strathearn and Lady Carrickfergus (want zo heet ze voluit) niet nadoen. Zelfs zonder hakken, peuters, paparazzi en koninklijke titels ben ik nog nooit zó elegant uit een vliegtuig geklommen. En wie weet was Kate er nog hartstikke misselijk bij ook, want waarschijnlijk was ze zes weken geleden tijdens dat staatsbezoek al niet meer helemaal onzwanger. Tijdens die reis in Polen dropte ze trouwens wel een vette hint toen ze een knuffelbeestje cadeau kreeg en ‘I’ll just have to have more babies’ riep.

 

Nou, dat is blijkbaar inmiddels dus geregeld. Wanneer de baby precies wordt verwacht, is nog niet bekend, maar net als bij Royal Babies I en II zorgt Kates hyperemesis gravidarum – extreme zwangerschapsmisselijkheid – ervoor dat de Cambridges iets eerder dan gepland naar buiten treden met het nieuws over de komst van Royal Baby III.

 

Ik heb wel een beetje met ‘r te doen, hoor. Dat je zo ziek bent is natuurlijk al ellendig genoeg, maar dat je dat eerst een poos angstvallig moet verbergen en dat, wanneer het écht niet meer gaat, meteen de hele wereld weet dat je zwanger bent terwijl je zelf nog nauwelijks gewend bent aan het idee, dat lijkt me toch zó stom… En het is niet alsof Kate nu lekker rustig stapeltjes hydrofiele luiers kan gaan zitten strijken en leuke muurstickers voor de kinderkamer kan gaan uitzoeken, want ze is eerst nog een maand of zeven druk met dichtbij de wc zijn.
Hertogin Kate blijft dus voorlopig achter de koninklijke ophaalbrug.

En terecht. Zo rustig mogelijk dat baby’tje afbakken tussen de misselijkheid door – en met een beetje geluk misschien een paar goeie Netflix-series binge-watchen. Want voor ze het weet, moet ze die hakken weer aan en charmant blozend voor de verzamelde wereldpers een ziekenhuistrap afdalen met een verse prins of prinses in haar armen.
 

 

Rachel Lancashire is freelance redactiemanager en tekstschrijver. Behalve haar Engelse achternaam, een Engelse man, en twee half-Engelse kinderen, is zo Nederlands als een broodje kroket. Haar belangrijkste talenten zijn: de kaart van de London Underground uit haar hoofd kennen en thee met melk drinken. Ze vindt Harry trouwens leuker dan William.

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Linda van Iperen. Haarstylist: Mandy Huijs.