Prinses Laurentien en gravin Eloise zijn net een gewone moeder en dochter

 

 

En hoe leuk is het om samen met je dochter iets moois neer te zetten. Helemaal als je er een prijs mee wint.

 

 

 

Het plezier spatte ervan af toen Prinses Laurentien en haar dochter gravin Eloise gisteravond tijdens de Women of the Year Award ceremonie de Publieksprijs wonnen die ook nog eens door vader en echtgenoot prins Constantijn werd overhandigd. Moeder Laurentien en dochter Eloise gebruiken hun bereikbaarheid om zich in te zetten voor goede doelen en doen dit op een toegankelijke manier.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Blauw Bloed (EO) (@eo_blauwbloed)

 

 

De Woman of the Year award is een prijs die door het tijdschrift Harpers Bazar wordt uitgereikt aan vrouwen die volgens het juryrapport ‘in een jaar van oorlogen en klimaatcrisissen voor de meeste verbinding hadden gezorgd. Vrouwen die een stem waren voor een groter geheel en alles inzetten om de wereld sterk en solidair te maken’. 

 

Want dat Eloise haar passie voor goede doelen niet van een vreemde heeft is wel duidelijk. Noblesse oblige en dat betekent dat als je met een gouden lepel in je mond geboren wordt, je min of meer verplicht bent om ook iets terug te doen voor mensen die het minder goed getroffen hebben. Zo draag je je steentje bij aan een betere samenleving. Iets wat Laurentien en Eloise wel heel letterlijk nemen. Zo zet Laurentien zich al jaren in tegen laaggeletterdheid en is Eloise inmiddels uitgegroeid tot een heuse influencer met ruim 426.000 volgers op Instagram, waarop ze tussen allerlei fancy tripjes door ook ingewikkelde onderwerpen bespreekbaar maakt zoals mentale gezondheid van jongeren, of kinderrechten. 

 

Zowel moeder als dochter zijn niet zo van het lintjes doorknippen. Ze willen echt iets doen om de wereld beter te maken en dat lukt ze op allerlei manieren. En hoe leuk is het dat ze nu samen deze prijs hebben gewonnen en hun volgende actie alweer op stapel staat. Want binnenkort opent Eloise haar eigen vintage-winkel in Den Haag. In deze zaak die My Lima Lima gaat heten wordt kleding verkocht die niet alleen is gedoneerd door leuke vrouwen uit het netwerk van Eloise zelf maar ook uit de kring rond haar moeder. 

 

Reken maar dat je er mooie dingen zult vinden want Eloise heeft er een neus voor en koopt nooit meer iets nieuws. Volgens haar is tweedehands niet alleen beter voor het milieu, de kleding is van betere kwaliteit en uniek. Dus je kunt daar straks superchique dingen kopen voor een prikkie. De hele opbrengst gaar naar Kids Right en Stichting Everyday People, goede doelen die mama Laurentien heeft uitgekozen. Zo moeder zo dochter dus. 

 

Bron: denhaagfm.nl // Beeld credits: @blauwbloed.nl @vorsten_nl
 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit