Zet die schaal maar
op je hoofd!

 

 

 

Twee vrouwen die elkaar op een feestje tegenkomen en dezelfde (peperdure) jurk aan blijken te hebben, dat schijnt dus de nachtmerrie van iedere modebewuste vrouw te zijn.

 

Nog erger lijkt me echter als je als je prinses je mooie nieuwe handgemaakte hoed opzet en er een week later nog grapjes over gemaakt worden omdat ie sprekend op een fruitschaal van Ikea lijkt…

 

Dat overkwam de Belgische prinses Claire, de echtgenote van prins Laurent, vorige week tijdens de nationale feestdag. En Ikea was niet te beroerd om deze grap, of mag ik zeggen Belgenmop, in te koppen met de advertentie ‘Iedereen kan prinses zijn’.

 

Gratis publiciteit ook voor ontwerpster Brigitte Ganne uit Brugge, die zich uiteraard niet bewust was van de gelijkenis.

 

De hilarische overeenkomst houdt trouwens op bij de vorm, de schaal is gemaakt van bamboe en de hoed van zijde. De prijs van het hoofddeksel is niet bekend, maar schaal Hultet is in België te koop voor €4,99, in Nederland voor €2,99. Voor als je het eens wilt uitproberen…

 

Caroline Griep is journalist en personal organizer. Ze schrijft over opgeruimd leven. In ruime zin. En over het op de rails houden van haar bestaan als zzp’er, emptynest-moeder en vrouw van 50+.

 

Fotografie portret: Esmee Franken, visagie: Linda van Iperen, haarstylist: Mandy Huijs