Lust voor het oog

 

Deze taart is niet alleen supermakkelijk en overheerlijk, hij ziet er ook nog eens fantastisch uit. Feest op tafel!

 

 

Dit heb je nodig

  • 1 pakje bladerdeeg
  • 1 courgette
  • 4 wortelen
  • 1 kleine aubergine
  • 100 g cashewnoten
  • 2 el gist
  • 1 el mosterd
  • 1 tl citroensap
  • 4 tenen knoflook
  • 2 el gesneden verse kruiden (op de foto salie, rozemarijn en tijm)
  • zout, peper

 

Zo maak je het

 

Verhit de oven tot 180 °C.

 

Druk het bladerdeeg in de bakvormpjes. Wij gebruikten vier kleine ramekins (souffléschaaltjes), maar je kunt ook één grote schaal gebruiken. Prik met een vork in het deeg. Voeg cashewnoten, gist, mosterd, citroensap, knoflook, zout en peper samen in een keukenmachine en meng tot het volledig glad is. Verdeel het mengsel gelijkmatig over de onderkant van de pastei.

 

Met behulp van een mandoline- of kaasschaaf snijd je de wortelen, halve courgette en halve aubergine in lange en dunne stroken. Rol een dunne strook op en plaats hem in het midden van de taart. Wikkel dan met een nieuwe strook groente om het midden heen. Blijf doorgaan tot aan de rand van de schotel. Lak de groente af met olijfolie. 

 

Bak ongeveer 40 minuten (of een uur als je een grotere schaal gebruikt).

 

Eet smakelijk!

 

 

Bron: Green Evi