‘Uw achterlicht is kapot’

 

Wat aardig dat die mensen me even waarschuwden. Anders was ik zo de hele vakantie door blijven rijden, dacht ik nog…

 

Ik hoorde dit verhaal van een vriendin laatst. Onderweg naar haar vakantieadres werd ze door een paar aardige mensen geattendeerd op een kapot achterlicht. Of remlicht. Dat deel van het verhaal herinner ik me niet precies.

Wat ik me wel herinner is de rest van het verhaal. Toen ze die mensen bedankte voor hun oplettendheid en ging kijken werd in no time haar hele auto aan de voorkant leeggestolen. Weg tas, weg geld, paspoort, camera, telefoon en werkelijk alles wat je zo dicht mogelijk bij je in de buurt houdt…

 

In een klap je lekkere vakantiegevoel verdwenen

 

Ik wil helemaal niemand bang maken natuurlijk. Wilde dit verhaal alleen even delen, omdat ik er zo van geschrokken ben dat ik nu ineens een beetje argwanend ben geworden. Best jammer voor al die behulpzame mensen zonder kwade bedoelingen. Hopelijk heb ik een instinct dat me helpt de goede keuzes te maken. En misschien moeten we toch ook een heel klein beetje beter opletten dan we gewend zijn…

 

 

Door Franska

Fotografie: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter