Prinses Caroline van Monaco vindt haar schoonzus een ordinaire del

 

Nu staat deze Charlene niet bepaald bekend als het zonnetje in huis. En ze is er de afgelopen jaren ook niet gezelliger op geworden.

 

Dat prinses Caroline en haar schoonzus prinses Charlene geen grote fan van elkaar zijn is in Monaco geen geheim. 

 

Caroline organiseert ieder jaar het Bal de la Rose. Charlene drukt dan al jaren haar snor en vindt het niet belangrijk om juist daar, op hét society evenement van het vorstendom, haar beeldig verbouwde neus te laten zien. 

 

En ook op de huwelijken van Carolines dochter Charlotte en prinses Stéphanies zoon Louis schitterde Charlene door afwezigheid, maar ze stuurde wel haar kat. Haar kat?! Dan heb je wel lef hoor…. 

 

Die arme Charlene. Een week voor haar huwelijk met Albert bedacht ze zich en nam ze de benen. Ze had een enkele reis naar Zuid-Afrika geboekt. Maar helaas werd ze daar door de politie tegengehouden en teruggestuurd naar Monaco. Om vervolgens dan toch maar met haar prins Albert te trouwen. 

 

Er werd weinig gelachen en geknuffeld op de huwelijksdag. Er werd gezwaaid naar de gasten, maar de bruid zag eruit alsof ze naar een strafkamp werd gestuurd. Gelukkig kwam er na een paar jaar alsnog een tweeling, zodat het vorstendom weer een troonopvolger heeft. 

 

De gezelligheid is binnen haar schoonfamilie ver te zoeken. Charlene gaat volstrekt haar eigen gang en is eeuwig op vakantie. Caroline zou nogal neerkijken op haar schoonzus, die in haar ogen natuurlijk niet kan tippen aan haar beeldige moeder Gracia. Tsja, dan kun je het als schoonzus natuurlijk wel schudden. 

 

 

De hautaine prinses Caroline, sjiek tot in haar tenen, zou Charlene zelfs een ordinaire del vinden. Snobistisch en onbeschoft. En zeer zeker niet goed genoeg om de rol van eerste dame van het vorstendom te vervullen.

 

Dat wordt een gezellige kerst. Nou maar hopen dat ze niet naast elkaar aan tafel hoeven te zitten…

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit