Prins Andrew wordt aangeklaagd vanwege seksueel misbruik

 

 

 

Finallyyyyy, de dag waarvan ik heel eerlijk niet meer echt had gedacht dat-ie er ooit van zou komen. Gelukkig had ik het mis: prins Andrew wordt dan toch echt aangeklaagd voor seksueel misbruik. 

 

 

 

Het ‘bekendste’ slachtoffer, Virginia Roberts Giuffre, heeft gisteren officieel een rechtszaak tegen hem aangespannen. Twintig jaar geleden zou hij haar misbruikt hebben, toen zij nog geen achttien jaar was. Als je de docu op Netflix (Filthy Rich) hebt gezien, heb je hier al het één en ander voorbij van zien komen. En laatst heb ik het boek De spin gelezen, over Jeffrey Epstein, dat nog meer in detail gaat over de walgelijke dingen die prins Andrew en hij uitvoerden. Een aanrader om te lezen, maar verschrikkelijk tegelijkertijd. 

 

‘Als ze het nu niet doet, zou ze hem toestaan ​​te ontsnappen aan elke verantwoordelijkheid voor zijn daden,’ vertelt de advocaat van Giuffre. In Amerika vervallen bepaalde misdaden namelijk na een aantal jaar. Zal hij dan toch eindelijk gaan brommen voor wat hij heeft gedaan?

 

Ik ben ook zeer benieuwd naar wat hij zal gaan verklaren als hij onder ede staat. Eerder vertelde hij al tijdens een tv-interview over de beschuldigingen richting zijn adres: hij kwam toen met een vaag verhaal over dat hij die bewuste avond pizza was eten en dat hij het niet kón zijn, want hij zweette niet. Giuffre had verklaard dat ze herinnerde dat hij zo overmatig zweette, en dus vond hij het een handig argument om te zeggen dat hij überhaupt niet in staat is om te zweten? Dat is natuurlijk heel makkelijk te controleren. Ik hoop dat die vent momenteel peentjes zweet. 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer