Pompoen­lasagne

 

Let’s pumpkin spice de traditionele lasagne.

 

Dit heb je nodig

  • 500 g pompoenblokjes
  • 2 rode uien  
  • 500 g kipfilet
  • 1 gele paprika
  • Peper en zout
  • 1 tl paprikapoeder
  • Optioneel: chilipeper
  • 2 blikjes tomatenblokjes
  • 250 g lasagnebladen
  • 4 el crème fraîche
  • 1 zakje geraspte kaas

 
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak in een pan met wat olie de pompoenblokjes. (Je kan ze ook koken als je ze wat zachter wilt hebben.) Snijd de rode uien fijn en bak ze mee. Snijd vervolgens de kipfilet in kleine blokjes en bak ook deze mee. Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder. Snijd de gele paprika in kleine stukjes en bak mee met de kip. Doe de takjes tijm erbij voor de smaak en bak de kip tot deze gaar is. Wanneer de kip bijna gaar is, doe je de tomatenblokjes erbij en laat even doorpruttelen. In een ovenschaal maak je de lasagne. Haal de takjes tijm uit de pan en verdeel wat van het kip-pompoenmengsel over de ovenschaal.

 

 

Doe er 1 eetlepel crème fraiche en wat geraspte kaas op en leg de lasagnebladen erop. Herhaal dit nog 3 keer. Doe als laatst nog wat geraspte kaas op de lasagne en doe de schaal gedurende 25-30 minuten in de oven.
 

Eet smakelijk!

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares