Plaatjesboek voor volwassenen

 

Niks mis natuurlijk met een goed boek, maar soms vind ik plaatjes kijken leuker. In zo’n prachtig plaatjesboek dat je alleen al gewoon voor de mooi op tafel wil neerleggen. Of Caroline, onze boekenfreak, het hiermee eens is?

 

 

 

 

De geliefde New Yorkse kunstenaar en winkelier John Derian heeft kort geleden zijn eerste boek uitgegeven en ik móét het bestellen! Ook al komt zijn naam je misschien niet direct bekend voor, dan ken je vast wel iets van zijn werk. Hij heeft een fascinatie voor vintage prints en lithografie, verwerkt op servies en stationary. En nu is daar eindelijk zijn boek, genaamd ‘John Derian Picture Book’. Een selectie uit de duizenden foto’s die zijn verschenen in zijn halfjaarlijkse collecties, een verbluffend mooi assortiment. Het boek is 386 pagina’s dik en groot van formaat. Het bevat meer dan 400 opvallende beelden die ik het liefste zou willen uitscheuren en in een lijstje doen. Hier al wat voorbeelden, prachtig toch?

 

 

 

 

 

John Derian Picture Book €56,29 via Bol.com 

 

Renee Bijlsma is chef bij Franska.nl en woont samen met Bas en poes Kees. Ze houdt van mooie dingen en is altijd op zoek naar de nieuwste trends op het gebied van lifestyle.

Fotografie portret: Esmee Franken, visagie: Linda van Iperen, haarstylist: Mandy Huijs