Pizzelle Fritte

 

Dit heb je nodig

 

Voor het deeg

  • 1 zakje (7 gram) gedroogde gist
  • 3 dl warm water
  • Mespunt zout
  • 500 gram bloem
  • 1 eetlepel olijfolie

 

Voor de tomatensaus

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 tenen knoflook, geschild maar heel
  • 800 gram san-marzano-tomaten uit blik, uitgelekt en doormidden
    mespunt zout 

 

Voor de topping

  • Ongeveer 4 eetlepels olijfolie om in te bakken
  • 2,5 dl tomatensaus
  • Geraspte Parmezaanse kaas

 

Zo maak je ze

Roer in een grote kom de gist door het water met het zout, tot alles is opgelost. Roer er de bloem en olijfolie door en kneed er in 1 à 2 minuten een deeg van. Maak daarvan een bal, dek de kom af met een doek en laat het deeg op een warme plaats rijzen. Kneed het na 1 uur opnieuw en laat het weer een uur staan; het volume moet dan verdubbeld zijn.

Verdeel het deeg in 16 porties. Maak er balletjes van en druk ze uit tot ovaaltjes van ongeveer 7,5 centimeter lang en 2 centimeter breed. Verhit de 4 eetlepels olijfolie in een grote koekenpan van 30 centimeter doorsnee.

 

Bak de minipizza’s in gedeeltes aan beide kanten bruin (2 à 3 minuten) en voeg zo nodig meer olie toe. Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Begin met de saus. Verhit de olijfolie in een middelgrote pan op niet te hoog vuur en bak de knoflook in ongeveer 2 minuten bruin. Gooi daarna de knoflooktenen weg. Bak de tomaten met wat zout 10 minuten mee, prak ze met een vork en laat ze kook op hoog vuur 7 à 10 minuten inkoken.

Schik de minipizza’s voor ze op tafel gaan in lagen op een schaal en schep er steeds 1 eetlepel tomatensaus en 1 theelepel Parmezaan op. Zet ze lekker warm op tafel.

 

 

Buon Appetito!

 

 

Bron en beeld: favorflav.com