Pathé strooit met gratis films tijdens de lockdown
 

Zoals je waarschijnlijk wel hebt meegekregen, moeten de bioscopen ook weer dicht. Iets met een virus wat ons in Nederland tot op heden nog niet is gelukt volledig weg te krijgen.

 

Dus zijn we dan weer aangewezen tot Netflix, Videoland of — de horror — tv inclusief reclames? Nou, ja. Maar er is meer. Toch een beetje bioscoopervaring; Pathé gaat strooien met gratis films.

 

En dat doen ze elke dag, op Pathé Thuis. Dus elke dag is er een gratis film beschikbaar en dat is eigenlijk heel goed nieuws. Elke ochtend maken ze via hun social media bekend welke film het die dag is. En kleine kans dat je diezelfde film op een andere streamingsdienst kan vinden: het gaat om films die recent nog in de bioscoop te zien waren. Dus echt een beetje bioscoopervaring thuis.

 

Die bioscoopervaring kun je zelf trouwens nog verder perfectioneren. Want wat ik níet mis aan die ervaring zijn de bioscoopstoelen, waar ik maar geen comfortabele houding in lijk te vinden, dus daarmee heeft mijn bank al een puntje voorsprong.

 

Maar die popcorn. Even serieus, die is in de bioscoop toch áltijd lekkerder dan thuis? Nu heb ik het vermoeden dat dat komt door de extra kilo zout die ze er daar opgooien in verhouding tot de kant-en-klare in de supermarkt. Niet bepaald gezond, wel heel lekker, dus strooien met dat zout.

 

Die popcorn wordt natuurlijk gepresenteerd in die handige bakken waar altijd onder op in de omvouwingen kleine stukjes vast blijven zitten, maar ook dat hoort erbij. Dus ja, die gaan we dan ook gewoon voor thuis maken. Kan dus makkelijk, want ook daar heeft Pathé iets op gevonden. Een mal waarmee je ‘m helemaal zelf vouwt.  Hatsaaa, laat dat bioscoopavondje maar komen. Ze hebben hem in verschillende formaten trouwens, maar ik hoop dat ik niet de enige ben die altijd voor de grote combo gaat (en vervolgens me helemaal suf eet aan die zoute popcorn en dan volledig uitgedroogd ben). ZIN IN.

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer