Mevrouwen met een poes: lees deze tips

 

 

Frits leert ons deze week hoe we een poes moeten behandelen, want dat is nog wel voor verbetering vatbaar.

 

 

 

Op aandringen van de redactie wordt dit een column met handige tips, tips die je direct kunt toepassen, mits er zich natuurlijk ergens een poes in huis bevindt, want daar gaat deze column over: hoe behandel ik een poes? Hoe begrijp ik dit mooie, lieve dier beter? Daar valt nog veel vooruitgang te boeken, dus, mevrouwen met een poes, lees deze tips en vooral: pas ze meteen toe.

 

Praten tegen poezen

 

Gek word je ervan, ik in elk geval wel. Jullie Fritsje is 9, dat is 52 in mensenjaren, maar er loopt hier een tuthola rond die tegen me praat alsof ik een peuter ben. ‘Oh, poesiepoesie, schatje van me, kom eens bij moedertje…’  Puhlease zeg. Praat desnoods zo tegen een kitten, of zo’n dom ding op vier poten, een hond, maar niet, nooit tegen volwassen poezen. Gezien ons poezenkarakter (humeurig, hautain, eenzelvig, snobistisch) worden we liever sowieso met rust gelaten.

 

Poezen en eten

 

Zeg, hoe zou jij dat vinden, van die gore, gortdroge kattenbrokken, ook nog op een tweedehands kommetje? Nou dan. Wij poezen houden van vers en vet. Een lekkere makreel, een bloedend rundhart, af en toe een dikke kreeft, truffelsausje erover, wijntje erbij… hmmmm! Ja, wij houden van wijn, zo leer je nog eens wat. Zij van hiernaast, Mejuffrouw Mia, is zo’n honderd procent Chablis-type. Trut. Ik niet. Geef mij maar een Médoc. Wist je trouwens dat wij Nederlanders – nou ja wij, jullie dan, nou ja jullie, jullie verre voorvaderen dan – verantwoordelijk zijn voor het beroemdste wijngebied ter wereld? Want Nederlanders maakten de moerassen rond Bordeaux rijp voor de wijnbouw. Ja, met dit soort weetjes kun je pronken op feestjes. Mijn favoriet: Chateau Mouton Rothschild ’11 (desnoods in een kommetje).

 

Kittens, hou daarmee op, wij zijn niet schattig!

 

Poezen op vakantie

 

Elke zomer breng ik noodgedwongen ‘een vakantie’ door op een dierenboerderij. TUSSEN DE HONDEN!!! DIE LOPEN LOS!!! Een drie weken lange marteling. Mijn droomvakantie is Puglia, in het zuiden van Italië. Altijd zon, lekker eten, goede wijn, veel muizen, weinig mensen en die er zijn zeggen niet veel. Si, Bella Puglia! (Dit moest van Donna Franska.) En kan in tussentijd Amnesty International wat aan die dierenboerderij doen?  

 

Poezen en seks

 

Als ‘geholpen poes’ (lekkere hulp zeg) kan ik het kort houden: heb ik niks mee, met seks.

 

Poezen en kittens

 

Kittens met hun schattige videootjes op internet vernielen op die manier alles wat wij poezen in vele eeuwen hebben opgebouwd. Onze reputatie – mysterieus, intelligent, hooghartig dier – wordt zo kapot gemaakt.

 

Hou daarmee op, kittens.

 

Wij Zijn Niet Schattig.

 

Poezen en gezelligheid

 

Zes uur achter elkaar op de vensterbank uit het raam staren, roerloos. Dat vinden wij poezen nou gezellig.

witte-balk-met-bol-frits