Pasta pesto met een twist

 

Deze maak je in een handomdraai, met een pesto van champignons. Mmm.

 

Dit heb je nodig

  • 300 g tagliatelle
  • 2 el boter
  • 500 g (kastanje) champignons
  • 1 ui
  • 3 knoflooktenen
  • 150-250 g pijnboompitjes
  • 160 g Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • citroensap
  • peper en zout

 
Zo maak je het
Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking. Smelt boter in een pan en doe de champignons erbij. Snijd de ui in stukken, doe deze erbij en verwarm tot de champignons zachter zijn. Zet dit mengsel even apart om af te koelen.
 
Wanneer het afgekoeld is doe je de champignons in de blender samen met de fijngesneden knoflook, pijnboompitjes, Parmezaanse kaas en een scheut olijfolie. Blend de pesto en als je merkt dat ie nog te dik is, doe je er nog wat olijfolie bij. Breng de pesto op smaak met citroensap, peper en zout. Serveer de tagliatelle met de zelfgemaakte pesto.

 

 
Natuurlijk kan je de pesto van tevoren maken en bewaren. Wil je er meer bij doen? Doe er dan nog wat tomaatjes, rucola en/of kip bij. 

 

Eet smakelijk!

 

Door: Meagan Suares

Meagan woont in een studentenhuis in hartje Amsterdam met zes gillende huisgenoten. Studentenmaaltijden vindt ze maar niks, dus staat ze elke avond in de keuken voor iedereen te koken. Ze is dol op reizen, gezelligheid, lekker eten, drinken en ‘af en toe’ sporten.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Meagan Suares